BRNABIĆ NAJAVILA: Uskoro zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta ministara BiH
Foto: Fonet

biće priče i o mostu Bratinac-Ljubovija

BRNABIĆ NAJAVILA: Uskoro zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta ministara BiH

Politika -

Vlada Srbije i Savet ministara BiH uskoro će održati zajedničku sednicu, na kojoj će jedna od tema biti i projekat izgradnje mosta preko Drine između Ljubovije i Bratunca, najavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kako je rekla, završetak izgradnje mosta je jako važan projekat i u interesu je svih da se što pre otvori zajednički granični prelaz.

"Republika Srpska je sa svoje strane uradilia sve što je bilo do njih. Mi spremamo zajedničku sednicu vlade sa Savetom ministara BiH i to će biti jedna od tema", navela je Brnabić, odgovarajući na pitanje novinara.

Vlada Srbije će, dodaje, apelovati da se taj projekat u što kraćemo roku završi ili da se postavi bar privremeni granični prelaz da bi građani počeli da koriste već izgrađeni most.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je potvrdila da je Srpska ispunila svoj deo obaveza - rešila imovinske i pravne odnose, procedure za izbor izvođača i drugo.

Navela je da je ostalo da se napravi sporazum o prelazu koji treba Srpska da zaključi sa Upravom za indirektno oprezivanje BiH i da to ne zavisi od Srpske već od BiH.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Istražitelji otkrivaju: Evo zašto se staklorezac nije otarasio tela ubijenog vlasnika pekare?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track