POKRET SLOBODNIH GRAĐANA SE RASPADA?! Janković ponudio ostavku, 2 člana Predsedništva povuklo se sa te funkcije
Foto: Pokret slobodnih građana/Twitter

vanredna skupština

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA SE RASPADA?! Janković ponudio ostavku, 2 člana Predsedništva povuklo se sa te funkcije

Politika -

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, danas je ponudio ostavku na mesto predsednika stranke, koju je Skupština PSG jednoglasno odbila.

Janković je potvrdio i da je ponudio svoju ostavku, ali da članovi Predsedništva, osnivači pokreta i poverenici iz cele Srbije o tome nisu želeli ni da glasaju.

On je naveo i da je u prethodnoj pauzi dela skupa došlo do "očigledne greške, zabune ili loše informacije" o članovima Predsedništva PSG.

Janković je objasnio da su se iz Predsedništva, iz ličnih razloga, danas povukli Aida Ćorović i Goran Marković, ali da ostaju članovi PSG-a.

Prema njegovim rečima, Ćorovićeva i Marković će na drugi način nastaviti da doprinose radu PSG-a.

On je naveo i da članovi predsedništrva PSG-a ostaju Jene Maglaji, koji je prisustvovao sednici, kao i Janko Baljak i Nikola Đuričko, koji su trenutno van zemlje.

Janković je rekao i da će Predsedništvo PSG-a biti prošireno i da je do dosadašnjeg toka sednice stiglo četiri do pet predloga o kojiima će se glasati.

On je rekao i da će, kada se budu sakupili svi predlozi, za sedam dana biti sazvana nova sednica na kojoj će biti izbrani novi članovi Predsedništva.

Predsedništvo PSG trenutno broji četiri člana, a četiri mesta su upražnjena posle ostavki Dušana Teodorovića i Srđana Škora i povlačenja Ćorovićeve i Markovića.

Podsetimo, ranije je Srđan Škoro podneo ostavku na funkciju člana Predsedništva.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Pokret slobodnih građana/Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track