NOVI SKANDAL POTRESA PSG NIKOLA KOJO OKRENUO LEĐA JANKOVIĆU: Bila bi mi čast da te sad napustim!
Foto: Dragana Udovičić

POTRESI SE NE SMIRUJU

NOVI SKANDAL POTRESA PSG NIKOLA KOJO OKRENUO LEĐA JANKOVIĆU: Bila bi mi čast da te sad napustim!

Politika -

Poznati glumac na Tviteru napisao da mu je žao što nije bio deo Pokreta jer bi mu sada bilo drago da iz njega izađe.

Iznošenje prljavog veša među nekadašnjim članovima i onima koji su podržavali Pokret slobodnih građana Srbije Saše Jankovića ne prestaju. Poslednji koji se oglasio je poznati glumac Nikola Kojo, koji je izjavio da mu je drago što se nikada nije ni učlanio u Pokret.

Razočaran... Nikola Kojo, foto: Beta/Saša Đorđević

- Žao mi je što nisam ušao. Sad bi mi bila čast da izađem kroz taj prozor - napisao je Kojo na Tviteru. Podsetimo, on je ranije podržavao Jankovića, ali nije bio član PSG.

foto: Printscreen Twitter

I bivši član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro kaže da je napustio PSG jer ne želi da učestvuje u dovođenju „kućnih ljubimaca Saše Jankovića na vlast“.

foto: Dado Đilas

ŠKORO: Bolje da pišem u Zovu nego da Sašini ljubimci dođu na vlast

Škoro o odlasku

Škoro je iz PSG istupio uz obrazloženje da je to postalo „mini-preduzeće“ Jankovića i njegove supruge Slavice, koji favorizuju samo poltrone.

- Radije ću do kraja života ostati u Zovu, gde sam prebačen po kazni (nakon smene u listu Novosti dobio je zaduženja u listu o prirodi i životinjama, prim. nov.) i pisati o kućnim ljubimcima nego dozvoliti sebi da kućni ljubimci Saše Jankovića ili bilo čiji ikada dođu na vlast, a da im ja u tome pomognem. Daleko bilo - naveo je juče Škoro.

Komentarišući Jankovićevu izjavu da je PSG „otvorio prozor da izađe sve ono što ne valja“, Škoro je naveo da je zapravo postalo pitanje časti izaći kroz taj prozor:

Postao jedan od njih

- Ne možemo promeniti ništa ako u Pokretu radimo iste stvari koje radi ova vlast. Janković je na predsedničkim izborima osvojio 600.000 glasova, ali je zaboravio da je kišobran bio Apel 100, da su iza i ispred njega stali veoma ozbiljni ljudi, da su pogonsko gorivo bili DS, Nova stranka i Lokalni front. Kako je moguće da od Apela 100 njih 80 nema.

Naveo je i da sve odluke u Pokretu donosi bračni par Janković, koji podseća, kako je ocenio, na Slobodana Miloševića i Mirjanu Marković. Kako je kazao, supruga lidera pokreta PSG ima „ogroman uticaj“ i želela je da cenzuriše govornike na mitingu opozicije koji je održan 20. oktobra.

Škoro je zaključio i da Janković za sebe veruje da je „neprikosnoveni lider opozicije“, a da je od „jedan od nas“ postao „jedan od njih“. On je istakao da ne želi da se na vlasti jedno „ogromno zlo“ zameni „manjim zlom“.

Sve usamljeniji... Saša Janković, foto: Nebojša Mandić

Saša Janković

NEKI NISU ČLANOVI, PA NE MOGU DA ODU

Janković je za brojne ljude koji su ga napustili u poslednje vreme rekao da su sjajni i da žali ako više ne budu sa PSG.

- To su sjajni ljudi i bitno je da budu aktivni, ako ne sa PSG, što veoma žalim, onda sa nekim drugim, u svojoj organizaciji ili na bilo koji način - naveo je Janković i dodao da neki nikada nisu ni bili zvanično u Pokretu, pa i ne mogu da izađu iz njega.

Bojan Klačar

PSG ZNATNO SLABI

Bojan Klačar iz Cesida ocenjuje da trenutna dešavanja u Jankovićevom PSG predstavljaju izazov za pokret u tri smera:

- Slabi ionako manjkavu infrastrukturu u organizaciji, demotiviše članstvo i simpatizere, ali i slabi njegovu pregovaračku poziciju uoči nastupajućih izbora. Slabljenje pozicije bilo kog pojedinačnog opozicionog aktera, a u ovom slučaju PSG, pravi dalekosežnije posledice po čitavu opoziciju.

foto: Kurir

Kurir / Boban Karović

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Vojska SAD i u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track