DAČIĆ SA MINISTARKOM ODBRANE JUŽNOAFRIČKE REPUBLIKE: Hvala što ne priznajete nezavisnost Kosova
Foto: Dado Đilas

Visok nivo bilateralnih odnosa

DAČIĆ SA MINISTARKOM ODBRANE JUŽNOAFRIČKE REPUBLIKE: Hvala što ne priznajete nezavisnost Kosova

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić preneo je danas ministarki odbrane i vojnih veterana Republike Južna Afrika Nosivive Mapisa-Nkakulu, zahvalnost Srbije za čvrst stav njene zemlje u pogledu poštovanja međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Srbije u vezi sa KiM.

Dačić i Mapisa-Nkakulu, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, su se saglasili da je neophodno unaprediti ugovornu regulativu u svim oblastima za koje postoji zajednički interes, a posebno u vezi sa relaksacijom viznog režima. U razgovoru je obostrano konstatovan visok nivo bilateralnih odnosa i iskazana spremnost za njihovo dalje jačanje, koji datiraju iz vremena antikolonijalne borbe i Pokreta nesvrstanih zemalja.

Naglašen je interes za razmenu poseta na visokom i najvišem nivou, kao i interes za saradnju u brojnim oblastima. Razmenjena su mišljenja o regionalnim pitanjima i potrebi zajedničkog nastupa na multilateralnom planu i saradnji u okviru međunarodnih organizacija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track