SLUČAJ MARINIKE TEPIĆ: Policija istražuje pretnje poslanici
Foto: Marina Lopičić

STAV MUP Srbije

SLUČAJ MARINIKE TEPIĆ: Policija istražuje pretnje poslanici

Politika -

Meho Omerović je naveo da je razočaran što tužilaštvo i policija do sada nisu reagovali

MUP Srbije je po nalogu tužilaštva već pokrenuo predistražne radnje i uputio nadležnom tužilaštvu izveštaj o svim prikupljenim činjenicama koje se odnose na pretnje poslanici Mariniki Tepić, izjavila je državna sekretarka Biljana Popović Ivković.

Odgovarajući povodom saopštenja narodnog poslanika Mehe Omerovića da policija i tužilaštvo nisu do sada reagovali na pretnje upućene poslanici Tepić, Popović Ivković je rekla da je veoma iznenađena Omerovićevom izjavom, u kojoj je otvoreno napao policiju a da se pre toga nije informisao šta je zapravo istina.

- Nedopustivo je da kao narodni poslanik paušalno iznosi u javnost netačne tvrdnje i na taj način dezavuiše građane. Da se prethodno bolje upoznao sa svim činjenicama, znao bi da je policija, po nalogu tužilaštva, već pokrenula predistražne radnje i uputila nadležnom tužilaštvu izveštaj o svim prikupljenim činjenicama koje se odnose na pretnje poslanici Tepić - rekla je ona.

Omerović je naveo da je razočaran što tužilaštvo i policija do sada nisu reagovali, te podseća da je Marinika Tepić poslanica opozicione partije, žena i predstavnica jedne od nacionalnih manjina koje žive u Srbiji.

Tepićeva je objavila da je podnela prijavu policiji zbog organizovanih pretnji i poziva na ubistvo.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track