ŽELIM DA MOJA I DRUGA DECA ŽIVE U SRBIJI RAVNOPRAVNA: Janković sa Beograđanima obeležio Međunarodni dan ljudskih prava
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Lider Pokreta slobodnih građana na skupu u Knez Mihailovoj

ŽELIM DA MOJA I DRUGA DECA ŽIVE U SRBIJI RAVNOPRAVNA: Janković sa Beograđanima obeležio Međunarodni dan ljudskih prava

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da je Srbija zemlja u kojoj se ljudska prava gaze svaki dan sistemski i da je cela zemlja postala "ranjiva grupa".

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Janković je danas u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra, razgovarao s građanima. On je na štandu pokreta upisao "Želim da ljudi ne žive u neizvesnosti" i "Želim da moja i druga deca žive u Srbiji ravnopravna, obrazovana, slobodna od straha".

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA: Jednakost i ravnopravnost na prvom mestu

"Kao pokret počeli smo naše prisustvo u političkom životu Srbije zalažući se za elementarne ljudske stvari. Ljudska prava pre svih - za slobodu, jednakost, nediskriminaciju. Medjutim, danas u Srbiji politika je ta koja nameće situaciju da se svakodnevno krše prava svih nas", kazao je Janković novinarima.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je ocenio da je "cela Srbija postala ranjiva grupa".

"Nemate nijednu jedinu grupu stanovništva - starije, mlade, nezaposlene, žene. Nikoga više ko nije ugroženi i čija se prava ne krše svakodnevno. Mi želimo da živimo u zemlji prava i sloboda, a ne u zemlji milostinje. Penzioneri danas dobijaju milostinju. Oduzeto im je njihovo ljudsko pravo, da bi im danas neko dao milostinju", kazao je Janković.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je naveo da ljudska prava sve čine dostojanstvenim i ponosnim, dok je politika građane Srbije uvela u situaciju potpune nesigurnosti. Na pitanje da li je tačno da PSG neće izaći na lokalne izbore u Mionici i Kostolcu jer nema formiranu listu, Janković je odgovorio odrečno.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Filip Krainčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PRUŽI RUKU: Kako smo po najhladnijem danu od početka zime ugrejali naše sugrađane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track