SNS O NAJAVLJENOJ KANDIDATURI ĐILASA: Neće uspeti u nameri da vrati Beograd,  na građanima je da to ne dozvole
Foto: Printscreen YT

rasprava u skupštini

SNS O NAJAVLJENOJ KANDIDATURI ĐILASA: Neće uspeti u nameri da vrati Beograd, na građanima je da to ne dozvole

Politika -

BEOGRAD - Objava Dragana Đilasa da će se ponovo kandidovati za gradonačelnika Beograda bila je tema i u skupštinskoj raspravi, pa su tako iz SNS poručili da Đilas neće uspeti da vrati Beograd u "ružnu i mračnu prošlost".

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić kaže da "tajkun" Dragan Đilas neće uspeti u svojoj nameri da vrati Beograd u vreme kada je "žario i palio".

Naveo je da je Đilas opljačkao imovinu građana i spiskao je, te da je i svoje "matično žuto preduzeće doveo do prosjačkog štapa".

Orlić kaže da izgleda da su u međuvremenu Đilas i oni koji ga prate, kao i njihov zajednički šef Miroslav Mišković, ostali bez para i da zato nameravaju da "ako im se ukaže prilika, ponovo zajašu na grbaču građana naše prestonice".

"Na građanima Beograda je da to ni ovaj put ne dozvole", poručio je Orlić i podsetio da je Đilas ostavio Beogradu durg od 1,2 milijarde evra.

Potom se za reč o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu javio poslanik SNS Aleksandar Marković koji je, između ostalog, uz žaljenje konstatovao da nijedan predstavnik "žutog preduzeća" tada nije bio prisutan u sali, kao ni oni "što vole filmove".

U skupštinskom holu, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je novinarima da će ta partija narednih dana odlučiti da li će podržati Đilasa kao kandidata za gradonačelnika Beograda.

"Vidimo da je Pokret slobodnih građana unapred podržao kandidaturu Đilasa. Mi ćemo doneti odluku u narednih nedelju dana i shodno daljim razgovorima sa potencijalnim koalicinim patrnerima obavestićemo vas o tome", rekao je Aleksić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track