DAČIĆ O LIGI ŠAMPIONA, PSIMA I KO ĆE KOGA DA ODALAMI: Bez dlake na jeziku o Đilasu i opoziciji! Njima ovo nije borba za Beograd nego borba za vlast u Srbiji
Foto: Printscreen

Šef diplomatije metaforama o domaćoj političkoj sceni

DAČIĆ O LIGI ŠAMPIONA, PSIMA I KO ĆE KOGA DA ODALAMI: Bez dlake na jeziku o Đilasu i opoziciji! Njima ovo nije borba za Beograd nego borba za vlast u Srbiji

Politika -

BEOGRAD - Lider SPS Ivica Dačić smatra da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore jer, kako kaže, udruživanje opozicije na gradskim izborima nije borba za vlast u Beogradu, već za vlast u Srbiji.

foto: Printscreen

"Mislim da bi bili najbolje da se raspišu parlamentarni izbori. Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji", rekao je Dačić gostujući u jutarnjem programu Pinka.

On je slikovito objasnio da opozicija preko gradskih izbora želi da igra "Ligu šampiona", ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači (Aleksandar) Vučić i (Ivica) Dačić.

foto: Printscreen

"Ne možete da odlučujete o Vučiću i Dačiću, a da mi ne učestvujemo. Moja deca imaju većeg psa i manjeg. Ovaj mali stalno štipa i ujeda, a već trpi dok mu ne dosadi i dok ga ne "odalami". Hoćete parlamentarne izbore?

Videćemo onda ko će ostati na političkoj sceni", poručio je Dačić.

Komentarišući vraćanje Dragana Đilasa u politiku i to što će se kandidovati za gradonačelnika na gradskim izborima, Dačić je rekao da Đilasa treba pitati: Gde je bio do sada?

foto: Printscreen

"Đilas je isključio Vuka Jeremića iz DS, koga će oni da ubede da će to da funkcioniše. Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS, pa i Saša Janković. Oni pokušavaju da se ujedini opozicija u borbi protiv Vučića, vladajuće koalicije", naglasio je Dačić.

Dodaje da Đilas nema program, da je za njega politika samo ako je na vlasti.

"Čim je otišao u opoziciju u Beogradu, on se povukao iz politike", naglasio je

foto: Printscreen

Dačić i dodao da opoziciji ne odgovaraju parlamentarni izbori, već da preko gradskih hoće da pokušaju da ruše vlast u Srbiji. "Teško je praznoj vreći stajati uspravno. Zato pokušavaju

(Kurir.rs/Pink/Foto: Pink Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Dačić peva Erdoganu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja