PUTIN PORUČIO VUČIĆU: Rusija će nastaviti sa podrškom u obezbeđenju suvereniteta i celovitosti Srbije
Foto: PrintScreen

zajednička konferencija za štampu

PUTIN PORUČIO VUČIĆU: Rusija će nastaviti sa podrškom u obezbeđenju suvereniteta i celovitosti Srbije

Politika -

Putin je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, posle razgovora u Moskvi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio je danas u Moskvi da će Rusija nastaviti da pruža podršku u obezbeđenju suvereniteta i celovitosti Srbije.

Jedna od glavnih tema razgovora dvojice predsednika je jačanje saradnje u trgovinsko-ekonomskoj sferi, energetika, saobraćaj, ali i situacija na Balkanu.

Sa srpske strane na sastanku učestvuju predsednik Aleksandar Vučić i ministri Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin i savetnik

predsednika Srbije Dragutin Matanović. Sa ruske strane, pored predsednik Rusije Vladimira Putina, sastanku prisustvuju i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, vicperemijer Dmitrij Rogozin, pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov i Aleksandar Babakov, specijalni predstavnik predsednika Rusije za saradnju sa sunarodnicima u inostranstvu i zamenik predsednika spoljnopolitičkog odobra Saveta Federacije.

foto: Printscreen

16.55 Mi smo jedan od retkih naroda koji se pravedno odnosi prema našim ruskim prijateljima, naglasio je Vučić i dodao da ponosni srpski narod nikada neće uvesti sankcije Rusiji.

16.54 Srbija koristi sve više gasa, rekao je Vučić govoreći o ekonomskoj saradnji. U ovoj godini promet roba je bio veći, ali i ja i predsednik Putin smatramo da postoji mogućnost daljeg povećanja. Još postoji mnogo mogućnosti da se poveća razmena obima. Razgovarali smo i o vojno-tehničkoj saradnji, Srbija je zainteresovana za helikoptere i nadamo se da će o tome biti dogovora.

foto: PrintScreen

16.53 Srbija je na evropskom putu, ali je vojno neutralna i ne namerava da ulazi u vojne saveze, ponovio je Vučić.

16.51 Srbija će uvek biti zahvalna predsedniku Putinu za mnogo stvari koje su nam bile važne, a naglasio bih momenat kada je Rusija stavila veto na rezoluciju u SB UN i tako sprečila da najstradalniji srpski narod dobije žig genocidnog. Zahvaljujući podršci Rusije i naporima Vladimira Vladimiroviča Srbija i dalje ima mogućnost da se bori za Kosovo i Metohiju i sprovodi odgovornu politiku, dodao je srpski predsednik.

foto: PrintScreen

16.50 Predsednik Srbije zahvalio se Putinu na toplom prijemu. - U ime Republike Srbije hteo bih da izrazim posebnu zahvalnost na podršci Rusije na očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije. Rusija je oduvek bila prijatelj Srbije - rekao je Vučić Srbija se nikada nije mešala niti će se mešati u unutrašnje poslove Ruske Federacije. Srbija visoko ceni ruku prijateljstva koju nam je pružio predsednik Putin i mi mu želimo uspeh na predstojećim izborima - istakao je srpski predsednik.

16.48 Aleksandar Vučić se obratio na ruskom jeziku

foto: PrintScreen

16.47 Ruski predsednik naveo je kao primer saradnje Ruske železnice.Takođe je rekao da Rusija želi da produbi saradnju u sferi bankarstva, a vode se i ekspertske konsultacije o slobodnim trgovinskim zonama.

foto: PrintScreen

16.45 Putin: Naše kompanije su spremne da se uključe u obnovu drugih energetskih postrojenja u Srbiji.

16.40 U toku potpisivanje međudržavnih sporazuma

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: POLICAJAC LIKVIDIRAN NA ZADATKU! Ubica se posvađao sa familijom, pa potegao automatsku pušku na policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track