MINISTAR NEDIMOVIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA: Biće uznemirujućih vesti, borimo se za zdravu hranu
Foto: Marina Lopičić

POTVRDA

MINISTAR NEDIMOVIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA: Biće uznemirujućih vesti, borimo se za zdravu hranu

Društvo -

Nova laboratorija za bezbednost mesa početi sa radom u sledeće godine

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović kazao je da će nacionalna laboratorija za bezbednost hrane, između ostalog, kontrolisati rad privatnih laboratorija kako bi se ispravilo sve ono što je loše za bezbednost hrane u Srbiji i hrane koju Srbija zemlja izvozi.

Na prezentaciji Pravilnika o malim količinama primarnih proizvoda koji služe za snabdevanje potrošača u Sremskoj Mitrovici, on je komentarisao o vraćenom svinjskom mesu iz naše zemlje, o čemu je Kurir ekskluzivno pisao, istakavši da će nova laboratorija za bezbednost mesa početi sa radom u sledećoj godini.

- Ne libim se da kažem da očekujem još takvih naslovnih strana, jer to znači da smo krenuli u borbu protiv svega onoga što je loše za bezbednost hrane u Srbiji. Ona će proraditi u martu naredne godine - kazao je Nedimović i dodao da će nacionalna laboratorija za mleko u Batajnici proraditi krajem decembra ili početkom januara, te da će se time odgovoriti na priče kako se mleko u Srbiji ne kontroliše, odnosno da mleko u našoj zemlji kontrolišu samo privatne laboratorije.

Vodoprivreda

NABAVKA LEDOLOMACA

Takođe, kako je Nedimović istakao, mnogo više novca će biti usmereno na mlade poljoprivrednike i stvari koje se često ne dovode u vezu sa poljoprivredom.

- Nemojte zaboraviti da se mi bavimo i vodoprivredom, a planirana je i nabavka ledolomaca, kazao je Nedimović.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: POLICAJAC LIKVIDIRAN NA ZADATKU! Ubica se posvađao sa familijom, pa potegao automatsku pušku na policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja