(VIDEO) RUSKI NAUČNICI VUČIĆU U MOSKVI PRIKAZALI NEŠTO NEVEROVATNO: Pred njegovim očima stavili psa u cev punu tečnosti, evo šta se dogodilo!
Foto: Kancelarija predsednika

Snimak objavljen na društvenim mrežama

(VIDEO) RUSKI NAUČNICI VUČIĆU U MOSKVI PRIKAZALI NEŠTO NEVEROVATNO: Pred njegovim očima stavili psa u cev punu tečnosti, evo šta se dogodilo!

Politika -

BEOGRAD - Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako ruski naučnici pred srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem psa stavljaju u cev, koja deluje da je ispunjena nekom tečnošću.

Snimak je pogledalo više hiljada ljudi, a među komentarima se može videti da ljudima nije jasno šta se zapravo desilo sa psom.

foto: Printscreen

Kako se navodi, Rogozin je Vučiću tom prilikom pokazao nekoliko izuma, a jedna od njih je i "tečnost koja se diše", prenosi B92. Pred Vučićem je pas jazavičar zaronjen u rezervoar ispunjen tečnošću koja ne sadrži azot, a koji je posle nekog vremena izronio živ i zdrav, pišu ruski mediji.

"Vučić je psa potom pomazio i priznao da je veoma impresioniran", navode ruski mediji, ističući da je ta tečnost pred srpskim predsednikom prvi put prikazana u javnosti.

Podmornice na dubinama od više od 100 metara ne mogu da se velikom brzinom podignu na površinu upravo zbog kasonske bolesti. Kako bi te situacije izbegli u budućnosti u podmornicama će biti "tečnost bez azota" koju će ljudi moći da dišu, pa će oštećene podmornice moći brzo da se podignu na površinu.

Međutim, navodi se i da bi tu tečnost mogli da koriste samo veoma obučeni ljudi, zato što odmah proradi instinkt samoočuvanja, grčevi blokiraju grlo i telo počinje da se odupire.

Doktor i viceadmiral Tengiz Borisov koji je bio na čelu Komiteta za specijalne operacije podmornica ruske vlade kaže da se ubacivanje takve tečnosti u pluća uglavnom vrši uz lekarski nadzor jer se "telo opire na svaki mogući način" i lekovi su potrebni kako bi blokirali grčenje grla.

Prema njegovim rečima, eksperimenti poput ovog se uglavnom praktikuju na životinjama.

- Nije sve tako jednostavno kao što je danas predstavljeno. Jadna kuca. Eksperiment je lakše izvršiti u bolnici, kada su tu doktori i sva potrebna oprema. Spasavanje posade iz oštećene podmornice tim metodom je malo verovatan - ističe Borisov.

(Kurir.rs/B92/Foto: Kancelarija predsednika)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDAK ILI MAHER? Pilot ruskog lovca rizikuje život zarad dobrog zezanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track