BALŠA O JELCI OD 83.000 EVRA: Ugovor nije raskinut, građani su prevareni! Protest u subotu u 12 časova
Foto: Dado Đilas

POZVAO GRAĐANE NA PROTEST

BALŠA O JELCI OD 83.000 EVRA: Ugovor nije raskinut, građani su prevareni! Protest u subotu u 12 časova

Politika -

Predsednik gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović kazao je danas da ugovor za novogodišnju jelku u Beogradu, koja košta 83.000 evra, nije raskinut i dodao da gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić vređaju građane.

Božović je ispred novogodišnje jelke u Knez Mihailovoj ulici kazao novinarima da ugovor može biti raskinut samo kada je prekršen i istakao da nije prekršen.

"Ostaje pitanje ko je potpisao i raspisao ovakav tender i ko je potpisao ugovor za jelku od 83.000 evra. Gradonačelnik je rekao da će ugovor biti raskinut, ali on očigledno nije raskinut jer su juče podigli ruku odbornici i ta stavka je ostala u budžetu", kazao je Božović.

On je rekao da je krivično delo izvršeno bez obzira da li će jelka biti poklonjena gradu Beogradu ili ne i dodao da je sada na tužilaštvu i gradskom pravobraniocu da reaguje.

"Da je ugovor raskinut jelka bi bila spakovana i odnesena ukoliko bi bio sporazumni raskid ugovora na delu, a on očigledno nije i dalje vredjaju gradjane Beograda jer su ih uhvatili u kradji, a oni pokušavaju poklonom da zataškaju stvar", kazao je poslanik DS-a.

On je dodao da je firma "Kip lajt" (Keep light) juče zaključila i ugovor od 200.000 evra za još svetiljki u Beogradu i kazao da je još 30 miliona predvidjeno za tu firmu u januaru za tu dodatnu "svečanu rasvetu", kao i vatromet koji će gradjani platiti 235.000 evra.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

"To je da danas pustite vatromet i da on svakodnevno radi po ceo dan do Srpske Nove godine", istakao je Božović i dodao da je "mnogo miliona evra jedna firma dobila".

On je kazao da je u budžetu grada Beograda za 2018. godinu sporna i "nabavka Majkrosoft licenci za tri miliona evra koje su plaćene tri puta više od tržišne cene i jarbol od 120 metara koji je poskupeo za 30 dana sa 216 miliona na 234 miliona dinara".

Božović je pozvao građane da se sutra u 12.00 časova okupe ispred jelke na Trgu Republike i dodao da to nije stranački protest već građanski jer "građani ne smeju dozvoliti ponižavanje".

Portal "Pištaljka" je juče, nakon objave da su beogradske vlasti od firme "Kip lajt" kupile verovatno najskuplju jelku na svetu od 83.000 evra i postavile je i pre završenog tendera, objavio i da se ta ista firma pojavila kao jedini ponudjač na tenderu za nabavku još novogodišnjih svetiljki, ovoga puta u vrednosti od 200.000 evra.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track