Najnovije vesti

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Menjamo deo starog naoružanja!
Foto: MUP Srbije

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Menjamo deo starog naoružanja!

Politika

U bazi Specijalne antiteroprističke jedinice (SAJ) predstavljene su usavršene i modifikovane puške i pištolji iz proizvodnog programa namenske industrije Srbije - Zastava oružja iz Kragujevca, u prisustvu potpredsednika vlade i ministra policije Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Pripadnici SAJ, beogradskog Odreda Žandarmerije, Policijske brigade i Interventnih jedinica policije su obavili gađanje iz pištolja EZ 9 i EZ 9 kompakt, kalibra 9 milimetara, zatim automatskih pušaka M05 E1 i M05 E3, kalibra 7,62 milimetara, opremljene mehaničkim i optičkim nišanima i podesivim kundakom, automata M05 C1, kalibra 7,62 milimetara, sa preklopnim kundakom i refleksnim nišanom.

foto: MUP Srbije

Reč je o usavršenim modelima streljačkog naoružanja u čijoj izradi su učestvovali domaći proizvođači namenske industrije "Zastava oružje" iz Kragujevca, "Teleoptik" iz Zemuna i "Prva petoletka" iz Trstenika.

"Imali smo danas priliku da vidimo šta je to što domaća vojna namenska industrija može da ponudi policiji. Mi hoćemo da zamenimo jedan deo starog naoružanja, koje pripadnici policije nose već godinama i da i na taj način doprinesemo da naši policajci budu bolje zaštićeni i efikasniji u izvršavanju redovnih zadataka", istakao je Stefanović.

On je rekao da će pripadnici policije u narednim danima testirati novo naoružanje, odnosno automat, automatske puške i pištolje, koje je razvila vojna namenska industrija.

foto: MUP Srbije

Stefanović je zahvalio Vulinu i ljudima iz vojne industrije na njihovoj spremnosti da uvek izađu u susret kako bi se policija naoružala jednako dobro, kao i vojska.

"Očekujem da ćemo u narednom periodu moći da računamo na još bližu i kvalitetniju saradnju u nabavci zaštitne opreme za naše pripadnike. Želim da policija koristi sve što može od domaćih proizvoda, kao što već od oklopnih vozila koristimo 'lazara' i 'miloša', ali i modernizovani 'BOV', koje smo radili u saradnji sa SDPR-om. Cilj nam je da se koristi naoružanje, koje je proizvod domaće pameti i domaće industrije, kako bi na taj način policajci dobili sve što im je potrebno, ali i kako bi se uštedeli za našu zemlju", rekao je Stefanović.

Vulin je naveo da se bezbednosne strukture u ovoj zemlji ne dele na vojsku i policiju, jer svi rade potpuno isti posao, zbog čega moraju biti opremljeni na istovetan način i u skladu sa potrebama njihovog konkretnog posla.

foto: MUP Srbije

"Odbrambena industrija Srbije je još jedan od dokaza zašto je politika vojne neutralnosti dobra i ispravna, jer kad ste vojno neutralni, kada sami odlučujete o sebi i svojoj industriji, onda možete da proizvodite ovakve stvari, onda ste u stanju da svoju pamet sačuvate za sebe i onda ste u stanju da po najnižim mogućim cenama naoružavate svoju vojsku i svoju policiju, a u skladu sa najvišim mogućim kriterijumima i najvišim mogućim standardima. Tako ćemo nastaviti da se ponašamo", rekao je Vulin.

Ministar odbrane veruje da su proizvodi odbrambene industrije Srbije dovoljno dobri i za našu vojsku i našu policiju i da ćemo i na taj način poboljšati i svakodnevni život svakog našeg vojnika i svakog našeg policajca.

"Kada dobije novu opremu lakše i bolje radi svoj posao, a svako od nas je sigurniji i bezbedniji. Svaki dinar koji ulažete u vojsku i policiju uložili ste u standard i život svakog stanovnika" zaključio je Vulin.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...