JOVAN VORKAPIĆ BEŽI IZ SRBIJE: U strahu od istrage zbog prodaje državnih vila
Foto: Zorana Jevtić

Direktor bi da se skloni dok skandal ne prođe

JOVAN VORKAPIĆ BEŽI IZ SRBIJE: U strahu od istrage zbog prodaje državnih vila

Politika -

Zbog teksta Kurira o skandaloznoj prodaji 17 državnih vila, direktor Republičke direkcije za imovinu rekao prijatelju da ide preko dok se situacija ne smiri

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić rešio je da pobegne iz zemlje zbog skandala sa 17 državnih vila koje su prodate tajno, budzašto i pod sumnjivim okolnostima, a bile su u nadležnosti institucije na čijem je on čelu, saznaje Kurir!

- On se strašno uznemirio, izgubio je kompas. Juče je histerisao da je potpuno uništen... Rekao je saradniku da mora da se skloni na neko vreme iz zemlje jer je dobio informaciju da će biti hapšenja fumkcionera iz vrha zbog korupcije - kaže naš dobro obavešteni izvor blizak direkciji.

Povodom ove afere, policija istražuje i direkciju i Vorkapića, a Vlada Srbije je odlučila da preostale 122 vile prebaci na upravljanje Diposu, Društvu za iznajmljivanje nekretnina, u čijem fondu su bile pre godinu dana.

foto: Kurir

Žali se da nije dobro

Iako u ponedeljak nije bio spreman da se javi i odgovori na pitanja, uprkos našim upornim pokušajima, Vorkapić se juče javio na telefon i odmah je odgovorio da nije dobro.

- Kako bih bio? Nisam dobro. Napisali ste šta ste napisali. Dao sam još juče nalog da se puste moji odgovori, kako ih niste dobili... - rekao je vidno uznemireni Vorkapić. Na konstataciju da odgovori nisu uopšte stigli i da sada može da kaže šta ima, on je rekao:

- Šta, vi to hoćete da vam ja sada u slušalicu ovako pričam?! To nije moguće!

foto: Kurir

Na pitanje da li planira da ode iz zemlje dok se skandal sa prodajom vila ne smiri, on je počeo histerično da se smeje, ali nije negirao naše navode.

Bira pitanja

- O bože! Stvarno ne mogu da verujem... Fenomenalni ste, majke mi - odgovorio je sarkastično i dodao da će odmah nakon razgovora stići mejl s odgovorima, uz opasku da će odgovoriti samo na „pitanja koja imaju smisla“.

foto: Kurir

Republička direkcija za imovinu tvrdi

ODLUKU DONOSI VLADA

Republička direkcija za imovinu odgovornost prebacuje na Vladu Srbije:

- Odluku o prodaji nepokretnosti iz javne svojine Srbije donosi jedino i isključivo Vlada, nakon pribavljenih pozitivnih mišljenja svih državnih organa. Nepokretnostima koje su bile predmet otuđenja raspolagano je u skladu sa zakonom, po tržišnim uslovima, putem javnog oglašavanja, prikupljanjem zatvorenih ponuda koje je javno sprovela direkcija. To je rezultiralo prilivom oko 8.300.000 evra u budžet Srbije. Ni u kom slučaju se ne može govoriti o prodaji po nepovoljnim uslovima, kao i o nedomaćinskom ponašanju direktora Vorkapića.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Zorana Jevtić, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track