Najnovije vesti

MISTERIOZNA KARIJERA MUFTIJINOG ZAMENIKA: Prokić bio istaknuti mason, a i oficir je Malteškog viteškog reda
Foto: Medija centar Beograd

zanimljiva karijera

MISTERIOZNA KARIJERA MUFTIJINOG ZAMENIKA: Prokić bio istaknuti mason, a i oficir je Malteškog viteškog reda

Politika

Potpredsednik Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja (SPP) Nenad Prokić, prema sopstvenom prizanju bio je masonski majstor 33 stepena ali i oficir Malteškog viteškog reda. Članovi Malteškog reda polažu zakletvu Papi na vernost a nastali su još u 11 veku.

 

Zukorlićev saradnik Nenad Prokić je od 2014. godine na položaju Savetnika za humanitarne poslove u ambasadi Suverenog vojnog malteškog reda u Republici Srbiji. Prokić je osnivač i prvi predsednik Grupe prijateljstva sa Malteškim viteškim redom u Parlamentu Srbije.

 

Princ i Veliki majstor Suverenog vojnog reda Svetog Jovana od Jerusalima, Rodosa i Malte, fra Metju Festing, odlikovao je Nenada Prokića viteškim Krstom Velikog Oficira “PRO MERITO MELITENSI” Suverenog malteškog Reda u junu 2012. godine.

 

Inače, Prokić je krajem prošle godine za Sandžak Press izjavio da je napustio masoneriju:

 

“Ja sam bio na 33. stepenu u masoneriji. Jedna od najjačih i najstarijih masonerija u Evropi je Turska. Izašao sam pre osam godina, jer je ta grupa ljudi upala u ono u šta upada većina takvih grupa u Srbiji – svađe, podmetanja i korupcija", rekao je Prokić koji je na izbornoj skupštini SPP objasnio da je Srbin rimokatoličke veroispovesti, ali da mu je jedini lider Muftija Zukorlić.

 

(Kurir.rs/Sandžačke.rs)

Foto Medija centar Beograd

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Muamer Zukorlić rođen na Sretenje

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...