TADIĆ PODRŽAO ŠUTANOVCA: Za ujedinjenje i obnavljanje DS!
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

odluka sds

TADIĆ PODRŽAO ŠUTANOVCA: Za ujedinjenje i obnavljanje DS!

Politika -

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić saopštio je da je predsedništvo SDS donelo odluku da za beogradske izbore podrži kandidata Demokratske stranke, koja na gradske izbore izlazi u koaliciji sa Novom strankom.

Tadić je objasnio da se ovakvom odlukom staje iza druge odluke - da se krene u obnovu ujedinjenja DS.

On je pozvao bivše lidere DS da se nakon izbora "sedne za sto".

"Pozivam sve bivše lidere DS da stanemo u odbranu demokratije i slobode protiv režima Aleksandra Vučića. Pozivam sve koji su se nekada nalazili u istoj stranci da odmah posle izbora sednemo i koordinišemo aktivnosti", izjavio je Tadić.

On je dodao da je jedino "bivši DS bio u stanju da ostvaruje velike rezultate u prošlosti" i naveo da ovog trenutka nema bolje alternative od DS.

"Ovo nije samo podrška Draganu Šutanovcu, nego ideja ujedinjenja i obnavljanja rada DS u punom kapacitetu", zaključio je Tadić.

Podsetimo, krajem decembra predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da će na izborima za Skupštinu grada Beograda on biti zajednički kandidat za gradonačelnika DS i Nove stranke, dok će funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić biti nosilac liste.

Kurir.rs/N1

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track