LJUBIŠA PRELETAČEVIĆ BELI: Neću sa Inicijativom, niti bilo kim drugim!
Foto: Zorana Jevtić

UOČI BEOGRADSKIH IZBORA

LJUBIŠA PRELETAČEVIĆ BELI: Neću sa Inicijativom, niti bilo kim drugim!

Politika -

Luka Maksimović, poznatiji kao Beli Preletačević, kaže da na beogradske izbore neće ići u koaliciji sa Inicijativom Ne da(vi)mo Beograd, niti sa bilo kim drugim.

"Kada sam se kandidovao na predsedničkim izborima, tražio sam podršku Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, da bi oni tada rekli kako neće podržati nikoga, a kasnije su podržali Jankovića", naveo je Maksimović.

Zbog toga sa njima ne želim da razgovaram o koaliciji na beogradskim izborima, poručio je Luka Maksimović za Danas, odgovarajući na pitanje da li će nakon razlaza sa pokretom "Beli - Samo jako", izaći zajedno na beogradske izbore sa Inicijativom Ne da(vi)mo Beograd.

Maksimović je istakao da neće podršku bilo koje stranke, i da mu je jedino važno da pred građane iznese ideju koju je zacrtao i da neko to čuje i razume, te da zato ne mari za procente, ali "mari koliko će ljudi ukapirati u čemu je stvar".

foto: Dragan Kadić

Iako je ranije najavio da će najverovatnije na prestoničkim izborima nastupiti pod pravim imenom i prezimenom, Maksimović će sa donošenjem konačne odluke sačekati do njihovih zvaničnog raspisivanja.

"Kada me pitaju da li će moj nastup na beogradskim izborima biti satiričan ili ozbiljna priča, kažem da je i sam čin kandidovanja ozbiljna stvar. Naravno da ću se u kampanji baviti ozbiljnim stvarima", kaže Maksimović.

Nije odgovorio na pitanje kakvu će listu sastaviti, niti saopštio konkretna imena kandidata.

Maksimović je ranije rekao da pravi sopstveni "Apel 100", aludirajući na javne ličnosti koje su podržale Sašu Jankovića.

foto: Marina Lopičić

Osvrnuvši se na vest da se Građanski pokret "Beli - Samo jako" ogradio od njegovog daljeg delovanja, Maksimović objašnjava da to na prvu prvu loptu izgleda kao totalni raspad, ali da takav utisak može da zavara.

Prema njegovim rečima, stvar je u tome što u Pokretu nemaju kapaciteta da istovremeno vode borbu i za Mladenovac i za Beograd.

"Ja sam prevazišao lokalno delovanje i zato imam dužnost prema građanima, barem prema onima koji su glasali za mene, da zbog mladih generacija koje dolaze pokušam da uradim nešto. Jednostavno, taj cilj ne mogu da ostvarim ograničen na lokalnu sredinu. Međutim, nisu svi u pokretu bili za to da učestvujemo na izborima u glavnom gradu i zbog toga, da ne bi došlo do svađe, ja sam predložio da odbornička grupa preuzme svu odgovornost za Mladenovac, a da ja pokušam da ostvarim ono što sam naumio u Beogradu", kaže Maksimović.

Luka Maksimović je, kao Beli Preletačević, na predsedničkim izborima osvojio 344.000 glasova odnosno na nivou Srbije oko devet, a u Beogradu oko 12 odsto glasova.

Prvi put je zabeležio politički uspeh osvojivši oko 20 odsto glasova na opštinskim izborima 2016.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track