Najnovije vesti

MINISTARSTVO PRAVDE IZ PRIŠTINE: Sarađivaćemo sa Srbijom u rešavanju ubistva Olivera Ivanovića
Foto: Fonet/AP, EPA

saradnja

MINISTARSTVO PRAVDE IZ PRIŠTINE: Sarađivaćemo sa Srbijom u rešavanju ubistva Olivera Ivanovića

Politika

Ministarstvo pravde iz Prištine potvrdilo je danas prijem zahteva srpskih nadležnih organa za uzajamnu pravnu pomoć u slučaju ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića i ističe da je otvoreno za međusobnu pravnu saradnju u skladu sa važećim bilateralnim sporazumom.

 

Ministarstvo je pozdravilo spremnost srpskih pravosudnih institucija da pruže pravnu pomoć putem razmene informacija koje mogu doprineti rešavanju ovog ubistva što pre.

 

Zahtev je, kako se navodi isključivo povezan sa mogućnošću dostavljanja kopija eventualnih dokaza, podataka i drugih obaveštenja koje kosovska policija i tužilaštvo poseduju ili mogu posedovati u vezi sa ovim predmetom.

 

U zajedničkom saopštenju kosovskih ministarstava pravde i unutrašnjih poslova se navodi da nadležni organi za vođenje krivičnog postupka na Kosovu intenzivno rade na rasvetljavanju okolnosti pod kojima je ubijen srpski političar Ivanović.

 

Ističu ponovo da je ubistvo Ivanovića "apsolutno neprihvatljiv čin", te da to zaslužuje neposredan odgovor.

 

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je uspostavilo sve svoje mehanizme i agencije za sprovođenje zakona, kako bi se istražni postupak izvršio efikasno i da se istrage odvijaju u realnim parametrima.

Kosovska policija je identifikovala elemente koji omogućavaju kvalitativni razvoj istraga u vezi sa ovim predmetom, navodi se u saopštenju.

 

Iz tog resora navode i da institucije i agencije za sprovođenje zakona poseduju sve neophodne kapacitete za istragu ovog slučaja i izuzetno su posvećene da počinitelji ovog krivičnog dela budu što pre privedeni pravdi, preneli su kosovski mediji.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Fonet/AP, EPA

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: SAHRANJEN OLIVER IVANOVIĆ! Evo kako je lider Srba sa Kosmeta ispraćen na večni počinak!?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...