TOTALNI RASKOL U PRIŠTINI: Ministarstvo pravde reklo da će sarađivati sa Srbijom u istrazi ubistva Ivanovića, ministar tvrdi da neće
Foto: Dragana Udovičić, AP

RAZLIČITI STAVOVI

TOTALNI RASKOL U PRIŠTINI: Ministarstvo pravde reklo da će sarađivati sa Srbijom u istrazi ubistva Ivanovića, ministar tvrdi da neće

Politika -

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri izjavio je danas da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključeno u istrazi smrti predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali da je spremno da sarađuju sa Srbijom oko tog slučaja.

"Ni u kom slučaju nećemo nikakvo mešanje u istrazi nijedne druge institucije, sem onih Republike Kosovo. Mi ćemo primati informacije iz Srbije koje vode ka hapšenju, ali ne i njeno mešanje (u istrazi). To ćemo raditi samo mi", kazao je Tahiri za portal Gazetaekspres.

On je rekao da će se istragom baviti policija i tužilaštvo Kosova.

U zajedničkoj izjavi Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova koja je podeljena medijima navodi se da je ubistvo Ivanovića neprihvatljivo i da se ne može tolerisati, kao i da takva dela zahtevaju hitnu reakciju.

"Ministarstvo pravde je spremno za međusobnu pravnu saradnju i pozdravlja spremnost institucija Srbije da pruže pravnu pomoć kroz razmenu inforomacija koje mogu da doprinesu što bržem rešavanja slučaja, ne dovodeći u pitanje istražni postupak i ne dovodeći u pitanje i neprikosnovenu jurisdikciju Republike Kosova u vođenju istrage", stoji u zajedničkom saopštenju dva kosovska ministarstva.

Posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će od Unmika i Euleksa tražiti da se u istragu uključe i predstavnici institucija Srbije, predsednik Kosova Hašim Tači izrazio je sinoć tokom telefonskog razgovora s njim spremnost da kosovske institucije sarađuju sa srpskim u istrazi ubistva Ivanovića.

Tači je na Fejsbuku napisao da su nadležni organi Kosova spremni da, u skladu s važećim zakonima Kosova, sarađuju i primaju "bilo kakvu pomoć koja može dovesti do rasvetljavanja ubistva".

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Dragana Udovičić, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SAHRANJEN OLIVER IVANOVIĆ! Evo kako je lider Srba sa Kosmeta ispraćen na večni počinak!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track