Najnovije vesti

PROVERITE DA LI STE NA BIRAČKOM SPISKU: Možete i na internetu, evo kako
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

PROVERITE DA LI STE NA BIRAČKOM SPISKU: Možete i na internetu, evo kako

Politika

BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije pozvalo je danas građane koji imaju prebivalište na teritoriji Beograda, Aranđelovca, Bora i gradske opštine Sevojno da na vreme provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak i ukoliko jesu, da li su upisani podaci tačni, kako bi mogli da 4. marta glasaju za odbornike.

DA LI STE U BIRAČKOM SPISKU MOŽETE PROVERITI OVDE

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Pomoćnica ministra držvane urpave i lokalne samouprave Marina Dražić rekla je da građani to mogu da provere u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi u kojoj imaju prebivalište, ali i elektronskim putem.

foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

"Proveru mogu izvršiti u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi u kojoj imaju prebivalište, ali i na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, tako što će uneti jedinstveni matični broj i tako proveriti da li su upisani i na kom biračkom mestu mogu glasati", kazala je Dražić.

Ona je dodala da zahtev za upis ili promenu podataka u Jedinstvenom biračkom spisku gradjani mogu podneti gradskoj, odnosno opštinskoj upravi na kojoj imaju prebivalište sve do zaključenja biračkog spiska.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

"Jedinstveni birački spisak biće zaključen 16. februara tačno u ponoć i od tog momenta pa sve do 28. februara, odnosno 72 časa pre dana kada će se održati izbori, Ministarstvo će donositi rešenja o upisu", kazala je Dražić i dodala da gradjani i dalje mogu podnositi zahteve gradskoj ili opštinskoj upravi, ali i direktno Ministarstvu.

Upis u birački spisak je uslov za ostvarivanje biračkog prava, a birač može biti samo jednom upisan u taj spisak.

U birački spisak upisuju se punoletni i poslovno sposobni državljani Srbije, odnosno lica koja imaju biračko pravo - prema mestu prebivališta.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Filip Plavčić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...