VUČIĆ U ZAGREBU: Nisam ja  nikakav četnik, ni ja, ni moja porodica! A o tim uvredama konju, barabo...
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije rekao da ga ne potresaju protesti u Zagrebu

VUČIĆ U ZAGREBU: Nisam ja nikakav četnik, ni ja, ni moja porodica! A o tim uvredama konju, barabo...

Politika -

ZAGREB - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ga "ne potresaju protesti" u Zagrebu, ali se ipak osvrnuo na pojedine parole koje su nosili demonstranti.

Vučić je nakon sastanka sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović rekao da nema problema da bilo ko ostvaruje poene tako što njega vređa, ali i istakao da "on nije nikakav četnik".

"Video salm ljude sa parolama. Pisalo je 'Konju, ne laži', pa nešto oko izvinjenja, 'četnik-početnik', 'barabo, vrati se u Srbiju', ali nisam se mnogo potresao.

foto: Printscreen

Predsednica (Kolinda) Grabar Kitarović mi je priredila dobar doček. Rekli su mi da je bilo nekoliko stotina ljudi, to je normalno u demokratiji", rekao je Vučić.

Zatim je rekao: "Nisam nikakav četnik, niko u familiji mi nije bio četnik. U prošlom ratu porodica Vučić je stradala, stradala je i u pretprošlom ratu, a ne znam da je porodica učestvovala u bilo kakvim zločinima."

foto: Printscreen

Vučić je proteste komentarisao nakon pitanja novinara iz Srbije, a odgovor je dala i hrvatska predsednica, koja je istakla da je "demokratski protestovati, ali da ne može da podrži uvrede i govor mržnje".

foto: Printscreen

"Imam i poruku za srpsku javnost: ne smemo da dopustimo da nam ljudi sa rubova političkog spektra ili spektra nekakvih razmišljanja diktiraju politiku, to radimo mi državnici i ogromna većina građana, koji podržavaju posetu predsednika Vučića, jer znamo da moramo da razgovaramo o poboljšanju odnosa", rekla je ona.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PREDSEDNIK SRBIJE DANAS U POSETI HRVATSKOJ: Vučić sleteo u Zagreb, viore se srpske zastave

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track