EDI RAMA SE VADI: Premijer Albanije promenio ploču
Foto: AP

SPUŠTA LOPTU

EDI RAMA SE VADI: Premijer Albanije promenio ploču

Politika -

Albanski premijer Edi Rama tvrdi da je njegova ranija izjava da bi Albanija i Kosovo trebalo da imaju istog predsednika izvučena iz konteksta, ali i da nema nameru nikoga da smiruje i da, „ako je neko zabrinut, neka brine“.

- Reakcija EU u vezi sa tim bila je normalna i u skladu sa njenom politikom. To nije bilo ništa do čista imaginacija - rekao je Rama za lokalnu televiziju, a prenela je agencija ATA.

Albanski premijer Edi Rama izneo je u nedelju, na svečanoj sednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti, ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika.

Govoreći o spoljnoj politici Albanije, Rama je kazao da je vlada te zemlje uvela novu dimenziju i dinamiku spoljne politike, kao i da je odlučna da se problemi sa susedima svedu na nulu.

- Moramo najpre da rešimo probleme da bismo stigli do tog cilja. Ne možemo da ih svedemo na nulu zatvaranjem očiju, kao da problemi ne postoje - rekao je tada on.

Kurir / E.K.

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track