IZA KULISA POSETE RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Vučić Lavrovu poklonio pirotski ćilim!
Foto: Dragana Udovičić

Pevali "Tamo daleko" i rusku "Dan pobede"

IZA KULISA POSETE RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Vučić Lavrovu poklonio pirotski ćilim!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostu iz Rusije, šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, uručio svoj lični poklon - pirotski ćilim iz vremena Obrenovića i ikonu Svetog Nikole iz 19. veka, sveca koga Vučić slavi.

foto: Vlada Šporčić

Lavrov je od predsednika dobio i četiri zbornika dokumenata od 16. do 20. veka „Moskva-Srbija, Beograd-Rusija“, nastalih kao rezultat višegodišnje saradnje Arhiva Srbije i ruskih arhiva, što je bio oficijelni poklon.

Na svečanoj večeri koja je potom priređena u čast gosta iz Rusije najviše su se pevale rodoljubive pesme. Kako Kurir saznaje, centralni sto, za kojim su sedeli Lavrov, Vučić, Dačić i ostale najviše zvanice, tražio je od orkestra da im odsvira popularnu rusku patriotsku pesmu „Den pobedi“, ali i čuvenu srpsku „Tamo daleko“. Tokom večere su se vodili i ozbiljni razgovori.

foto: Fonet

"Vučić i Lavrov su najduže razgovarali o Kosovu i situaciji u regionu. Pred kraj večere gostima se pridružio i predsednik RS Milorad Dodik, koji je imao priliku da ispriča svoje viđenje situacije u BiH", rekao nam je naš izvor.

(Kurir.rs/K.Blagović/I.Kljajić/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) LAVROV SVEČANO DOČEKAN U HRAMU SVETOG SAVE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja