ISTRAŽIVANJE: Dačić, Ružić, Zorana i Rasim najkomunikativniji u Vladi
Foto: Marina Lopičić, Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Novinari ocenjivali dostupnost javnih ličnosti

ISTRAŽIVANJE: Dačić, Ružić, Zorana i Rasim najkomunikativniji u Vladi

Politika -

Istraživanje „Novinar - vaš prijatelj“ izvršeno je tokom decembra 2017. i januara 2018, 300 novinara srpskih medija analiziralo je kvalitet odnosa s medijima organizacija i javnih ličnosti u nekoliko kategorija

Ivica Dačić, Branko Ružić, Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Nada Macura, Muamer Zukorlić, Sanda Rašković Ivić, Brankica Janković i Novak Đoković bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri i javne ličnosti u Srbiji tokom 2017. godine, pokazalo je istraživanje koje je sprovela agencija „Pragma“.

Istraživanje „Novinar - vaš prijatelj“ izvršeno je tokom decembra 2017. i januara 2018, 300 novinara srpskih medija analiziralo je kvalitet odnosa s medijima organizacija i javnih ličnosti u nekoliko kategorija, a ocenjivalo se i ko ima najbolje kanale i sredstva komunikacija s novinarima, objavljeno je na sajtu agencije. Kako se navodi, među javnim ličnostima koje su tokom 2017. vidljivo promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, bilo nabolje ili nagore, izdvojili su se premijerka Ana Brnabić, Bogoljub Karić i Miloš Vazura.

Među državnim i političkim institucijama najbolje odnose s medijima imali su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Kurir / R. K.

Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track