Skat: Nema razloga da dijalog Beograda i Prištine upadne u krizu
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Ambasador SAD

Skat: Nema razloga da dijalog Beograda i Prištine upadne u krizu

Politika -

BEOGRAD - Ambasador SAD Kajl Skat izjavio je danas da ne vidi razlog da dijalog između Beograda i Prištine upadne u ozbiljnu krizu i ocenio da unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji napreduje.

Skat je rekao da je, prema njegovim saznanjima, tehnički sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Briselu prošle nedelje ''prošao dosta dobro'' i da će za nekoliko dana biti održan još jedan sastanak.

''Vidim da ovaj proces napreduje, ali to nije pitanje samo tehničkog dijaloga već mnogo šire'', rekao je Skat odgovarajući na pitanja novinara u Agenciji za restituciju.

Ambasador je ocenio da napreduje i proces unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. ''Nadam se da će srpska vlada po završetku ovog procesa izaći sa nekim predlogom, a vidim da i u Prištini žele da se postigne pravno obavezujeći sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Mislim da je to cilj svih nas i da je važno i za Srbiju i za Kosovo, kao i za EU i proces evropskih integracija svih zemalja u ovom regionu'', rekao je Skat.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA SU KOŠTUNIČINI LJUDI TRAŽILI KOD LEGIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track