ŠAINOVIĆ DANAS NA GROBU MILOŠEVIĆA: Pravo je vreme da Sloba dobije spomenik
Foto: Zorana Jevtić

Vrh SPS i nekoliko stotina građana odalo poštu u Požarevcu

ŠAINOVIĆ DANAS NA GROBU MILOŠEVIĆA: Pravo je vreme da Sloba dobije spomenik

Politika -

POŽAREVAC - Nekoliko aktuelnih i nekadašnjih funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS), kao i više stotina građana, posetilo je danas, na 12. godišnjicu smrti bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, njegov grob u Požarevcu.

Član Glavnog odbora SPS i haški osuđenik Nikola Šainović izjavio je u Požarevcu kako inicijativa za postavljanje spomenika Miloševiću u Beogradu nema nikakve veze sa relativno slabim izbornim rezultatima koje je ta stranka ostvarila na izborima u glavnom gradu, već sa činjenicom da se svet danas promenio.

foto: Zorana Jevtić

Kako navode lokalni mediji, on je dodao da je ta incijativa, sa ovom istorijskom distancom, sasvim opravdana i da Miloševićev spomenik "već ima postojeće elemente".

"Krupan spomenik je Dejtonski sporazum, zatim Rezolucija 1244 na kojoj i danas stoje osnove borbe za očuvanje našeg suvereniteta. Obeležje u gradu u formi ulice ili spomenika je samo nastavak tih spomenika", rekao je Šainović.

Nekoliko stotina starih i novih pristalica i ljudi koji za sebe kažu da su poštovaoci lika i dela Slobodana Miloševića, okupilo se danas ispred njegove porodične kuće, gde su u kolonama odavali počast na grobu nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ i nekadašnjeg haškog optuženika.

Miloševićev grob je posetio i Milutin Mrkonjić, kao i ;nekadašnji funkcioner SPS Uroš Šuvaković.

Vence na grob postavile su delegacije SPS-a, pokreta "Sloboda", Pokreta socijalista, Srpske radikalne stranke, kao i više drugih formalnih i neformalnih grupa čiji su članovi došli da obeleže 12 godina od smrti Slobodana Miloševića.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ? Sve teorije zavere o smrti Miloševića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track