BRNABIĆ: Specijalne veze RS i Srbije nikada nisu bile jače
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dan RS

BRNABIĆ: Specijalne veze RS i Srbije nikada nisu bile jače

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na obeležavanju Dana RS da je dogovoreno da sledeća zajednička sednica dve vlade bude održana u Trebinju i poručila da specijalne veze između RS i Srbije nikada nisu bile jače.

"Nikad nismo imali više zajedničkih projekta", rekla je Brnabić koja je večeras na svečanosti u Starom dvoru, a povodom obeležavanja Dana RS i godišnjice proglašenja prvog Ustava RS, bila i kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je rekla da je danas u Banjaluci razgovarala sa rukovodstvom RS o zajedničkim projektima koji se sada realizuju, ali i o onima koji će se tek sprovoditi.

Brnabić je podsetila i da je Srbija mogla finansijski da pomogne RS zahvaljujući hrabrom vođstvu Vučića koji je uspeo da ozdravi budžet i da finansijski konsoliduje zemlju.

Podsetila je takođe da je Srbija 2015. godine donirala 5,5 milina evra za Srebrenocu, da je prošle godine uplahceno još 5,5 miliona evra za zajedničke projekte i to ne samo u RS već i u drugim opštinama gde žive Srbi.

Vlada je u decembru prošle godine donirala 250.000 evra za Fond solidarnosti za lečenje dece u inostranstvu koji je formiran na inicijativu predsednika RS Milorada Dodika, podsetila je takođe premijerka Srbije, te poručila da će tako biti i ubuduće.

"Danas smo više gde treba da budemo - jaka Srbija i jaka RS, da se pomažemo, da se nađemo jedni drugima i u dorbim i u lošim vremena", poručila je Brnabić i čestitala Dan RS i prvi Ustav.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track