ŽELIM VAM DA ZEMLJU VODITE PUTEM NAPRETKA I BLAGORODNE BUDUĆNOSTI: Vučić čestitao Đinpingu ponovni izbor za predsednika Kine
Foto: Fonet/AP

Srdačno

ŽELIM VAM DA ZEMLJU VODITE PUTEM NAPRETKA I BLAGORODNE BUDUĆNOSTI: Vučić čestitao Đinpingu ponovni izbor za predsednika Kine

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Kine Si Đinpingu ponovni izbor za šefa države, saopšteno je danas iz vučićevog kabineta.

foto: Fonet

"Primite moje iskrene čestitke za Vaš ponovni izbor za predsednika Narodne Republike Kine, uz najbolje želje da je i dalje odlučno vodite putem napretka i blagorodne budućnosti", navedeno je u pismu.

Vučić je, kako je saopšteno, rekao da ga raduje da Kina, vođena Komunističkom partijom sa Sijem na čelu, postiže "velike uspehe u izgradnji socijalizma sa kineskim karakteristikama za novo doba, kao i na međunarodnom planu".

JEDNOGLASNO: Si Đinping ponovo izabran za predsednika Kine!

"Vaše globalne inicijative, poput inicijative Pojas i put, koja promoviše duh drevnog Puta svile, Srbija ne samo da podržava već u njima i učestvuje, jer smatramo da će povezivanje različitih naroda u zajednicu sa zajedničkom budućnošću nesumnjivo doprineti razvoju, miru i solidarnosti u svetu", ističe se u pismu srpskog predsdnika kineskom lideru.

Kako je navedeno, Vučić je kazao da ga raduje i odluka o ustavnom amandmanu, jer ona pokazuje da je "Komunistička partija Kine hrabra i odgovorna, jer je istorija mnogo puta pokazala da je uloga lidera često odlučujuća za napredak države i naroda".

foto: Marina Lopičić

"Uz veliku zahvalnost na svesrdnoj podršci Kine pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Srbiju, prvenstveno u odnosu na pitanje Kosova i Metohije, koristim ovu priliku da Vam ponovim čvrst, dosledan i nepromenljiv stav Srbije kada je reč o podršci politici 'jedne Kine'", stoji u pismu.

Vučić je uputio čestitku i novoizabranom potpredsedniku Kine Vang Ćišanu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track