Najnovije vesti

INTERVJU ŽIKA GOJKOVIĆ: Starlete ne mogu da žive bolje od lekara!
Foto: Dragana Udovičić

Lider Pokreta obnove Kraljevine Srbije poručuje

INTERVJU ŽIKA GOJKOVIĆ: Starlete ne mogu da žive bolje od lekara!

Politika

Zalažemo se za donošenje zakona o poreklu imovine za sve, od političara na funkcijama pa do starleta

Žika Gojković, predsednik POKS, kaže da za njih prava kampanja tek sada počinje - cilj im je da do republičkih izbora upoznaju narod sa svojim idejama i da istorijskim činjenicama dokažu da bi obnova Kraljevine drastično uticala na poboljšanje kvaliteta života građana.

POKS traži da se ispita imovina starleta. Zašto, šta time želite da dokažete?

- Zalažemo se za donošenje zakona o poreklu imovine od osnivanja, i to za sve, a na prvom mestu za političare na funkcijama, a zatim i za sve ostale građane, pa i za starlete.

Koje sve starlete treba staviti pod lupu? I zašto tek sada otvarate tu temu?

- Zakon mora da važi za sve, bez izuzetka, i ne sme biti selektivan. Sada smo otvorili ovu temu, jer je slučaj Soraje Vučelić, koja kupuje stan od 250.000 evra i plaća ga kešom, najdrastičniji primer poremećenih vrednosti u društvu. Dok profesori, lekari, naučni radnici moraju na kredit da rešavaju stambeno pitanje i pritom plaćaju porez ovoj državi, starlete očigledno sve to ne moraju.

foto: Nemanja Pančić

Da li ste očekivali bolji rezultat na izborima u Beogradu?

- S obzirom na to da smo novoformirana stranka, koja je izašla sa potpuno novom idejom, koja je decenijama ubijana, i bez novca, koji je neophodan za kampanju, bio bih neskroman da budem nezadovoljan. No, za vrlo kratko vreme dobili smo poverenje oko 5.000 Beograđana, što smatramo uspehom. Naš cilj je bio da povećamo našu medijsku vidljivost, a odgovor smo dobili samo iz centra Beograda u tih 5.000 glasova.

Da li smatrate da su ljudi imali vremena da se upoznaju s vašim programom?

- Nažalost, nisu, ali sama činjenica da je 5.000 stanovnika glavnog grada podržalo ideju da živi u Kraljevini Srbiji nam daje vetar u leđa i veliku snagu da nastavimo da se borimo.

Šta posle lokalnih izbora? Koji su sledeći koraci POKS?

- Za nas kampanja zapravo tek sada počinje. U naredne dve godine, do sledećih republičkih izbora, POKS će se fokusirati na to da ideju obnove Kraljevine Srbije približi svim građanima. U ovom periodu ćemo narodu predstaviti sve prednosti monarhije i istorijskim činjenicama dokazati da obnova Kraljevine nije samo politička floskula nego će drastično uticati na poboljšanje kvaliteta života građana. U takvom društvenom uređenju se nikada ne bi dogodilo da starlete bolje žive od profesora, seljaka, radnika, od prosečnog stanovnika Srbije.

J. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA PRETI NOVIM HAPŠENJIMA SRBA!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...