Šešelj: Šutnuo sam Arkana i Gazda Jezdu! Nisam ih hteo na izbornoj listi radikala
Foto: Dragan Kadić

Radikal o ponudi koju je dobio 1992.

Šešelj: Šutnuo sam Arkana i Gazda Jezdu! Nisam ih hteo na izbornoj listi radikala

Politika -

Šešelj je podsetio i da je godinu dana kasnije ušao u novi sukob sa Arkanom, kad mu je u predizbornoj kampanji rekao da je „češće navlačio čarapu na glavu nego ja na noge“

Lider SRS Vojislav Šešelj otkrio je da je odbio molbu vođe SDG Željka Ražnatovića Arkana i vlasnika Jugoskandika Jezdimira Vasiljevića da ih 1992. stavi na izbornu listu radikala, te da tako zajedno izađu pred birače! Njih dvojica su dobili šut-kartu zato što je šef radikala bio u, kako je rekao, večitom sukobu sa Arkanom.

- Arkan i Jezda su dolazili kod mene kući 1992. pred ponovljene izbore na svim nivoima. Naime, bila mi je slava 31. oktobra i tad je zvao Arkan i tražio da se vidimo, kaže da je mnogo važno. Kažem mu: Ne mogu danas nigde da idem, slavim, a on kaže: „Pa evo, došao bih ti ja sa jednim čovekom samo nakratko“. Rekoh, ajde dođi - započeo je prisećanje Šešelj juče na TV Hepi i dodao:

- Dođe onda Arkan na slavski ručak, i to s Gazda Jezdom. Čestitali su slavu, seli za sto, pojeli su samo čorbu i onda ustali od stola i tražili da razgovaramo u posebnoj prostoriji. Kaže: „Došli smo da vidimo ima li mogućnosti da se nas dvojica kandidujemo na radikalskoj listi za izbore“. Nisam prihvatio. Da je Gazda Jezda sam došao, ja bih jedva čekao da plati kampanju, samo da mu račune isporučujemo. Ali nisam hteo Arkana.

foto: EPA, Nebojša Mandić

Šešelj je podsetio i da je godinu dana kasnije ušao u novi sukob sa Arkanom, kad mu je u predizbornoj kampanji rekao da je „češće navlačio čarapu na glavu nego ja na noge“.

Kurir / B. K.

Foto: Dragan Kadić, EPA, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čovek koji je pobedio Haški tribunal: Najpotpunija biografija Vojislava Šešelja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track