POPOVIĆ: Pozvati Rusiju da se uključi u dijalog oko pitanja Kosova
Foto: Promo

Apel lidera Srpske narodne partije

POPOVIĆ: Pozvati Rusiju da se uključi u dijalog oko pitanja Kosova

Politika -

Najoštrije osuđujem hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koje su izvršili separatisti u Prištini, kao i nasilje koje su počinili prema Srbima, poručio je danas predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

"Došao je momenat kada moramo da pozovemo Rusiju da se aktivno uključi u proces rešavanja pitanja Kosova. Samo uključivanjem Rusije u dijalog, možemo da osiguramo bezbednost srpskog naroda i zaštitu srpskih interesa na Kosovu. Do tada i do ispunjavanja obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, Srbija treba da prekine dijalog sa separatistima", naveo je Popović.

Kako je naveo u nastavku, "Srbija nema iskrenijeg i bližeg saveznika od Rusije, što je pokazao i sinoćni razgovor predsednika Vučića i predsednika Putina".

"Pozivam srpski narod da se ujedini oko državnog rukovodstva i politike odbrane državnog suvereniteta, jer nam je sada najpotrebnije jedinstvo, solidarnost i hrabrost. Za sve Srbe, za predsednika Vučića i za Vladu Republike Srbije, Kosovo je uvek bilo, jeste i biće srce Srbije", zaključio je Popović, a prenosi SNP.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track