MARKO ĐURIĆ OTKRIO ZAŠTO SU GA OTELI NA KOSOVU: Počeli su da mi prete na sastanku u Briselu kada sam im se nasmejao u lice
Foto: Marina Lopičić

nasilnici

MARKO ĐURIĆ OTKRIO ZAŠTO SU GA OTELI NA KOSOVU: Počeli su da mi prete na sastanku u Briselu kada sam im se nasmejao u lice

Politika -

Gostujući u večerašnjoj epizodi emisije "Ćirilica" direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otkrio je šta se to desilo u Briselu neposredno pre njegove otmice u Kosovskoj Mitrovici, što je toliko iznerviralo prištinsku delegaciju da su organizovali njegovu otmicu.

Neposredno posle haosa koji je izbio u južnoj srpskoj pokrajini, kada je grupa terorista otela Đurića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako je jedan Đurićev potez sa sastanka u Briselu iziritirao predstavnike lažne države Kosovo. Đurić je u emisiji "Ćirilica" otkrio šta je tačno uradio u Briselu.

foto: Profimedia

- Nasmejao sam se - odgovorio je Đurić.

Direktor Kancelarije za kosovo i Metohiju objasnio je da je upravo taj njegov smeh razbesno Albance koji su mu tada otvoreno i zapretili.

- Zapamtićeš me? Jesu li to rekli? - upitao je voditelj Đurića.

- Nešto u tom stilu - odgovorio je, objasnivši da je njegov smeh bio ironična reakcija na nerealne zahteve prištinske delegacije.

- Ne mogu da očekuju da ne daju ništa, a da Srbija da sve - ponovio je poznati stav srpskih vlasti, odlučnih da konstruktivnim dijalogm ostvare mir.

foto: Beta/Nenad Petrović

Marko Đurić napadnut je 26. marta prilikom unapred najavljene posete Kosovskoj Mitrovici kada je bilo predviđeno održavanje okruglog stola na temu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Njega su u Kosovskoj Mitrovici oteli predstavnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije, tukli i ponižavali do konačnog proterivanja u centralnu Srbiju gde mu je ukazana prva medicinska pomoć. S njim su bili napadnuti i goloruki građani srpske nacionalnosti.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track