SELAKOVIĆ: Vučić sa svetskim liderima razgovara o KiM
Foto: Zorana Jevtić

važni sastanci

SELAKOVIĆ: Vučić sa svetskim liderima razgovara o KiM

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovih dana razgovara sa liderima iz celog sveta o rešavanju pitanja KiM i pokušava da izbegne da ovaj deo Balkana bude poprište sukoba velikih svetskih izgrača, kaže generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

"Te 2008. godine iskorišćeno je nesposobno i loše srpsko rukovodstvo da se proglasi secesija KiM i da dobar deo zapadnog sveta to prizna. Danas se predsednik Vučić bori za spasavanje onoga što se spasiti može", rekao je Selaković za TV Prva.

On je rekao da će se predsednik Srbije u Mostaru sresti sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim o učešću Srbije na predstojećem samitu.

Selaković je rekao da nakon Mostara u Srbiju dolaze šef diplomatije Grčke, šef francuske diplomatije, zatim sledi sastanak sa kancelarkom Angelom Merkel, zatim sa Federikom Mogerini, sa predsednikom Evropskog saveta, sa predsednikom Tuske.

"Sve su to delovi spoljnopolitičke aktivnosti našeg predsednika koje se odvija vrlo burno, vrlo užurbano, uzavrelo", naglasio je Selaković.

On je naglasio da je danas u Mostaru, gde se nalazi 60 srpskih kompanija, ponosno biti predsednik Srbije, jer je "pola Mostara" okićeno orukama na kojima piše "Srbija, zemlja partner budućnosti".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 7 RAZLOGA ZBOG KOJIH KOSOVO NIJE DRŽAVA: Ovo ni Tači i Haradinaj zajedno ne mogu da ospore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track