PREDSTAVNIK OEBS SA VUČIĆEM: Srbija čvrsto podržava principe i standarde slobode medija
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

medijska scena

PREDSTAVNIK OEBS SA VUČIĆEM: Srbija čvrsto podržava principe i standarde slobode medija

Politika -

Novi predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir rekao je danas tokom sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu da su prioriteti OEBS-a bezbednost novinara kao i rešavanje slučajeva ubistava novinara, i ukazao na značaj stvaranja klime u kojoj se podržava zaštita novinara, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Vučić je danas na sastanku s Dezirom razgovarao o važnosti medijskih sloboda i zaštiti novinara.

Vučić je istakao da Srbija čvrsto podržava principe i standarde slobode medija i izražavanja, i naglasio da će se o nacrtu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji, konsultovati sa OEBS-om.Predstavnik OEBS-a je rekao da je izuzetno važno što je Srbija formirala Komisiju za istragu ubistva novinara i ukazao da su prioriteti OEBS-a bezbednost novinara i rešavanje slučajeva ubistava novinara.

On je rekao da će danas prisustvovati obeležavanju godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije u Beogradu.

Dezir je istakao važnost stvaranja klime u kojoj se podržava zaštita novinara i sprečavaju pretnje, i da je od izuzetne važnosti uspostaviti transparentne uslove za finansiranje medija, navodi se u saopštenju. Vučić je rekao da nadležni organi rade na rešavanju svih prijavljenih slučajeva napada na medije i njihove predstavnike i ulažu maksimalne napore da nadju i kazne počinioce nasilja nad novinarima.

Predsdnik je izrazio spremnost da nadležne institucije obaveštavaju predstavnika OEBS za slobodu medija o napretku u rešavanju slučajeva koji se tiču bezbednosti novinara, i o merama za sprećavanje potencijalnih napada.

Dezir koji je u poseti Srbiji, sastaće se danas i s premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

(Kurir.rs/Beta/Foto Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track