OMEROVIĆ: Šešelj je postao problem Skupštine Srbije
Foto: Filip Plavčić

predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava

OMEROVIĆ: Šešelj je postao problem Skupštine Srbije

Politika -

Predsednik SRS Vojislav Šešelj je postao problem Narodne skupštine, ocenio je danas predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, navodeći da je gaženjem hrvatske zastave i vređanjem njihove delegacije narušio dostojanstvo parlamenta.

"Ako to nije narušavanje dostojanstva skupštine, onda ne znam šta jeste", rekao je Omerović novinarima u Skupštini Srbije.

Odgovarajući na pitanje da li Šešelju treba da prestane mandat poslanika u parlamentu, Omerović kaže da je zakon jasan - mandat prestaje ako poslanik podnese ostavku, u slučaju smrti i ako mu je izrečena zatvorska kazna duža od šest meseci, naveo je Omerović i dodao da o tome treba da odlučuje Administrativni odbor Skupštine Srbije, a da li će te sednice biti, ostaje da se vidi.

"Mislim da je stav svakog ko poštuje zakone ove države jasan i izričito kaže da mandat prestaje poslaniku koji je osuđen na zatvorsku kaznu dužu od šest meseci", ponovio je.

Omerović je ocenio da je "bruka i sramota" to što što se juče dogodilo, te da je nezabeleženo u parlamentarnoj diplomatskoj istoriji, zakključivši da takvi postupci nanose štetu i ugledu države u relacijama regionalne saradnje i uz opasku da je politika koja je prepoznata kao politika straha doživela poraz i pred Tribunalom u Hagu, ali i kod građana na izborima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track