MUFTIJA JUSUFSPAHIĆ PREUZEO DUŽNOST AMBASADORA: Sklopićemo dobre poslove sa Saudijskom Arabijom
Foto: Beta/Emil Vas

Na novom zadatku

MUFTIJA JUSUFSPAHIĆ PREUZEO DUŽNOST AMBASADORA: Sklopićemo dobre poslove sa Saudijskom Arabijom

Politika -

Uspostavljanje diplomatskih odnosa Srbije i Saudijske Arabije doprineće boljem razumevanju dve zemlje, uspostavljanju ekonomske saradnje i otvaranju saudijskog tržišta rada za građane Srbije, kaže prvi ambašador Srbije u Saudijskoj Arabiji, muftija Muhamed Jusufspahić, koji je početkom marta zvanično preuzeo dužnost diplomatskog predstavnika u toj zemlji.

"Nadam se da ćemo se bolje razumeti i da ćemo kao predstavnici Srbije u Saudijskoj Arabiji preneti ispravnu poruku o nama. Takođe, nadam se da ćemo uspeti da sklopimo poslove koji će biti zanimljivi Srbiji i svim građanima", rekao je Jusufspahić.

Ambasador očekuje da će se uskoro sastati predstavnici vlada i ministarstava rada dveju zemalja i da će postići dogovor o zaošljavanju radne snage iz Srbije u Saudijsku Arabiju, kao i o investiranju saudijskog kapitala u Srbiji.

Za Jusufspahića Saudijska Arabija je idealno mesto za privremeni rad iz dva razloga: ''Dobro se zaradi, ali ne daju vam državljanstvo i lepo se vratite u svoju maticu. Kad odu na zapad da rade, ljudi ostanu jer prime državljanstvo. Svaki posao koji ovde radite, možete i u Saudijskoj Arabiji. Nadam se što skorijem susretu dveju vlada i ministara rada kako bi se sve utanačilo oko toga da ne bi bilo zloupotreba naših radnika'', kaže Jusufspahić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Emil Vaš)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track