SRPSKA DELEGACIJA U PRESTONICI IRANA: Ministar Vukosavljević sa gradonačelnikom Teherana
Foto: Stefan Jokić

USKORO POTPISIVANJE MEMORANDUMA

SRPSKA DELEGACIJA U PRESTONICI IRANA: Ministar Vukosavljević sa gradonačelnikom Teherana

Politika -

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sastao se danas sa gradonačelnikom Teherana Samilahom Hoseinijem Makaremom u Gradskoj kući u prestonici Irana.

U izjavi Tanjugu Vukosavljević je najavio da će uskoro biti potpisan Memorandum o razumevanju između predstavnika Beograda i Teherana kojim će se saradnja u oblasti kulture podići na viši nivo.

"Razgovarali smo o ideji da u Teheranu bude postavljen spomenik nekoj znamenitoj ličnosti iz Srbije i obrnuto. Razmenili smo i ideje o koprodukciji u oblasti filmske industrije", kazao je Vukosavljević.

On je napomenuo da boravak delegacije Ministarstva kulture i informisanja u Teheranu i gostoprimstvo domaćina svedoče o izuzetnim odnosima u oblasti kulture između Srbije i Irana.

"U godinama pred nama ta saradnja će biti izraženija", kazao je Vukosavljević.

Gradonačelnik Teherana je u izjavi Tanjugu kazao da je imao veoma sadržajan razgovor sa Vukosavljevićem o istorijskim i kulturnim vezama između dva naroda.

"Dogovorili smo održavanje manifestacije 'Nedelja Srbije u Iranu' i sličnu manifestaciju predstavljanja iranske kulture u Beogradu. U okviru kulturne saradnje biće organizovana razmena ručnih radova, tepiha i ostalih artefakata. verujem da ćemo u koprodukciji srpske i iranske kinematografije napraviti zajednički celovečernji igrani film", kazao je gradonačelnik Teherana.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track