NI DS, LSV, LDP NE ODUSTAJU OD OKUPLJANJA Opozicionari protiv Šešelja u Hrtkovicima!
Čekamo rešenje po žalbi,ali ja na skup idem., Foto: Damir Dervišagić

Odlučni

NI DS, LSV, LDP NE ODUSTAJU OD OKUPLJANJA Opozicionari protiv Šešelja u Hrtkovicima!

Politika -

Pošto Vojislav Šešelj i njegovi radikali, uprkos zabrani policije, nameravaju da održe skup 6. maja u Hrtkovcima, front stranaka koji će "braniti" ovo vojvođansko selo se uvećava. Osim DS i LSV koji su odmah prijavili okupljanje u isto vreme i na istom mestu, antiradikalskom mitingu od juče se priključio i LDP.

- Lično ćemo sprečiti Šešelja da u nedelju napravi bilo kakav performans ili da pokuša da širi mržnju i opet poziva na nasilje. Mora da se zna da u ovoj zemlji ima više pristojnih, normalnih i savesnih građana od putujućeg cirkusa Vojislava Šešelja, koji je samo hrabar nad nemoćnima i onima koji su u tom trenutku manjina - najavio je član Predsedništva LDP Đorđo Žujović.

I demokrate su ostale pri nameri da u Hrkovce idu, makar i bez organizovanja skupa. Kako je rekao poslanik DS Radoslav Milojičić, pristalice DS će poštovati odluku nadležnih, pa će ukoliko i njihov skup bude zabranjen, u Hrtkovce ići kao slobodni građani.

- Nadamo se da se sramotni skup SRS u Hrtkovcima neće održati. Bićemo tamo ako se odobri skup, pozvaćemo svoje pristalice da budu tamo i stanemo na stranu pristojne Srbije i kažemo da ne želimo sukobe - izjavio je on.

Ipak, lider radikala ne odustaje. - Kakav god da bude pravni ishod, mi u Hrtkovce idemo. Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje - poručio je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

On smatra da je režim očigledno svestan da nema osnova za zabranu, ali da na ovaj način želi da "umori SRS da se bori za osnovna prava".

- Prvo su zabranili miting bez ozbiljnih argumenata. Mi smo se žalili MUP, koji je zabranu potvrdilo, pa smo onda podneli tužbu Upravnom sudu, koji je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje - objasnio je Šešelj.

Kako je pojasnio, radikali su ispunili dodatne zahteve, podneli ponovo žalbu i sad čekaju rešenje po toj žalbi.

foto: Fonet/AP

- Ako sve ostane na formalnoj zabrani, mi samo idemo tamo, nećemo se organizovati ni praviti kolone, već će ići ljudi iz naše stranke koji to žele, a ja naravno idem - naglasio je Šešelj

Nebojša Stefanović

Nema nikakvih okupljanja u Hrtkovcima

Ministar policije Nebojša Stefanović naglasio je i juče da neće biti nikakvog skupa u Hrtkovcima 6. maja. - Atmosfera je takva da je većinsko stanovništvo Hrtkovaca protiv bilo kakvog skupa - izjavio je Stefanović i najavio da će MUP iskoristiti sve zakonske mogućnosti da spreči bilo kakvo okupljanje. - Mislim da je za njihovu i budućnost Srbije najbolje da se niko ne okuplja - poručio je ministar.

I.Kljajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track