SRPSKA LISTA: Ispitati ozbiljnost pretnji predsedniku Vučiću
Foto: Printscreen

apel

SRPSKA LISTA: Ispitati ozbiljnost pretnji predsedniku Vučiću

Politika -

BEOGRAD - Srpska lista apelovala je danas na nadležne institucije Srbije da ispitaju ozbiljnost pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućenih preko pojedinih portala i preduzmu sve mere kako bi autori ovakvih tekstova bili sankcionisali u skladu sa zakonom.

"Pretnje Aleksandru Vučiću jesu i pretnje državi Srbiji i svim građanima koji su ga u demokatskom izbornom procesu ubedljivom većinom podržali", navodi se u saopštenju Srpske liste povodom teksta "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?!" koji je objavljen na portalu "KM Novine".

Srpska lista navodi da je svesna da postoje nastojanja da se prilike u Srbiji destabilizuju kako bi se sprečio njen ekonomski oporavak i razvoj.

To kako se dodaje, rade osobe kojima je to "ili naručeno ili zato što boluju od mržnje i fanatizma", pa prete smrću predsedniku sopstvene drŽave idu naruku svima onima koji priŽeljkuju da ni Srba ni Srbije nema".

Srpska lista apeluje da se ovakva praksa u korenu mora saseći i očekuje da će srpsko pravosuđe imati svu podrŠku građana u borbi za zdravije i normalnije društvo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja