ĐURIĆ: Država da reaguje zbog pretnji smrću predsedniku Vučiću!
Foto: Marina Lopičić

ĐURIĆ: Država da reaguje zbog pretnji smrću predsedniku Vučiću!

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da država mora da najoštrije reaguje na pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i svakom građaninu ili demokratski izabranom predstavniku građana.

Reagujući povodom teksta "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?!" koji je objavljen na portalu "KM Novine", Đurić je naveo da smatra da te pretnje ne dolaze slučajno u ovom trenutku, poručujući međutim da one nikoga neće zastrašiti i odvratiti sa puta borbe za bogatiju i bolju Srbiju.

"Kao pravnik sam sasvim siguran da ima elemenata ozbiljnog krivičnog dela, i očekujem da država potvrdi svoj demokratski i pravni kapacitet tako što će zaštititi društvo od ove vrste gnusnih napada i kazniti autora u skladu sa zakonom", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

On je ukazao da su na pojedinim portalima sve su češći tekstovi koji obiluju neverovatnom mržnjom, prostaklucima i pretnjama usmerenim protiv predsednika Srbije ali i Srpske napredne stranke, koji iza sebe imaju ubedljivu podršku građana.

"Ne sme se umobolnicima i nasilnicima dozvoliti da kad god im je volja, bez ikakvih sankcija suspenduju demokratiju i pozivaju na revolucije i nasilna rušenja vlasti. U kući obešenog ne govori se o konopcu, a u državi u kojoj atentati na političare nisu neuobičajena pojava, svaka naznaka mogućnosti da bi nečiji život mogao biti ugrožen mora biti ozbiljno ispitana", naglasio je direktor Kancelarije za KiM.

Naglasio je da nikakva i ničija politika ne može biti alibi za ovakvu vrstu pretnji i uznemiravanje najšire javnosti, jer postoje zakonom propisane granice prava na neslaganje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track