DAČIĆ SA PREDSEDNIKOM PARLAMENTA ŠRI LANKE: Razgovarali o unapređenju odnosa dveju zemalja
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

tradicionalno prijateljski odnosi

DAČIĆ SA PREDSEDNIKOM PARLAMENTA ŠRI LANKE: Razgovarali o unapređenju odnosa dveju zemalja

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i predsednik parlamenta Šri Lanke Karu Džajasurija razmotrili su danas u Kolombu mogućnosti za unapređenje odnosa dve zemlje, a posebno parlamentarne saradnje.

Dačić i Džajasurija ocenili su da Srbija i Šri Lanka imaju tradicionalno prijateljske odnose, zasnovane u Pokretu nesvrstanih zemalja i koji traju do danas.

Oni su izrazili spremnost da se u narednom periodu učine konkretni koraci za poboljšanje pre svega parlamentarne saradnje dve zemlje.

Džajasurija je rekao da Šri Lanka pridaje veliku važnost parlamentarnoj diplomatiji i iskazao spremnost da dođe u posetu Srbiji, a pozvao je predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković da poseti Šri Lanku, navodi se u saopštenju.

Dačić je zahvalio na stavu Šri Lanke u vezi s nepriznavanjem nezavisnosti Kosova i izrazio nadu da će ta pozicija biti zadržana i u budućnosti.

Šef srpske diplomatije je prethodno razgovarao s premijerom Šri Lanke Ranilom Vikremesingeom. Dačić je pre Šri Lanke boravio u Nepalu i Indiji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track