POLICIJA PO ŠUMAMA TRAŽILA BURAD SA PARAMA ZEMUNACA:  Oni su to sakrili kako bi kasnije imali šta da krckaju, a  sad to neki drugi krckaju!
Foto: Privatna Arhiva

MUP godinama jurio milione zloglasne bande

POLICIJA PO ŠUMAMA TRAŽILA BURAD SA PARAMA ZEMUNACA: Oni su to sakrili kako bi kasnije imali šta da krckaju, a sad to neki drugi krckaju!

Politika -

Bilo je priča da su novac stavili u burad i zakopali u nekoliko šuma i njiva u Beogradu, kaže za Kurir visoki policijski funkcioner

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova godinama su po Beogradu tražili novac koji je ostao iza Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, vođa zemunskog klana, saznaje Kurir.

Kako za naš list navodi nekad visokopozicionirani policijski funkcioner, pripadnici MUP su obilazili lokacije po prestonici za koje su imali dojave ili informacije da bi tu mogao da bude sakriven ili zakopan novac "zemunaca".

- Policija je godinama, bukvalno dok nije pao i poslednji član zemunskog klana, tražila novac te bande. Bilo je informacija da je novac od otmica i razbojništava zakopan na određenim lokacijama po gradu. U pitanju su bili milioni maraka - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Bilo je priča da su novac stavili u burad i zakopali u nekoliko šuma i njiva u Beogradu, ali sve su to, ispostaviće se, bile lažne informacije. Policija nikad nije našla milione maraka koji su ostali iza "zemunaca", ali jeste jednu količinu oružja, o čemu je u više navrata bilo reči i na suđenju pripadnicima te bande.

Dragan Karleuša, bivši zamenik načelnika UKP, u razgovoru za Kurir kaže da su "zemunci", ako je bilo nekog većeg novca, taj novac posakrivali.

foto: Dado Djilas

- Ako je postojao neki veći novac, oni su to sakrili kako bi kasnije imali šta da krckaju. Sad to neki drugi krckaju - kaže Karleuša.

Sa druge strane, prema rečima Marka Nicovića, o čemu je naš list pisao proteklih dana, na imanju u Šilerovoj Spasojević i Luković imali su tri sefa puna umetničkih dela, zlatnih poluga, dijamanata i brilijanata, koji su nestali uoči rušenja. Nicović je kazao da Dušan Mihajlović i Čedomir Jovanović moraju da znaju ko je pokrao blago koje je ostalo iza vođa zemunskog klana.

Kurir.rs/E. K./Foto: Prihvatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSLUZIVNO POGLEDAJTE ŠTEKOVE U ZAMKU U ŠILEROVOJ! Evo šta je sve policija našla u njima pre rušenja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track