VUČIĆ U SOFIJI SA DVE NAJJAČE EU DAME: Razgovarao sa Merkelovom i Mej (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

Samit EU - zapadni balkan u sofiji

VUČIĆ U SOFIJI SA DVE NAJJAČE EU DAME: Razgovarao sa Merkelovom i Mej (FOTO)

Politika -

SOFIJA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Sofiji sa britanskom premijerkom Terezom Mej i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

1 / 5 Foto: Predsedništvo Srbije

Pozvao Terezu Mej da poseti Srbiju

Vučić sastao se danas u Sofiji sa premijerkom Velike Britanije Terezom Mej sa kojom je razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa, podršci nastavku evropskog puta Srbije i reformama koje naša zemlja sprovodi.

Oni su se saglasili da je neophodno raditi na unapređenju odnosa dve zemlje, kao i očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić pozvao je premijerku Velike Britanije Terezu Mej da poseti Srbiju.

Nakon druge plenarne sednice Samita Vučić je razgovarao sa britanskom premijerkom, sa kojom je, u razgovoru izašao na "femili foto".

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Takođe, tokom fotografisanja, a i nakon, Vučić je porazgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Naime, predsednik Vučić sastao se danas u Sofiji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sa kojom je razgovarao o nastavku dijaloga sa Prištinom, ustavnim amandmanima koji se tiču pravosudnog sistema koji su poslati Venecijanskoj komisiji, situaciji u regionu i stabilizaciji prilika.

1 / 6 Foto: Predsedništvo Srbije

Dvoje sagovornika su naglasili da je neophodno raditi na ubrzanju svih aktivnosti na unapređenju dijaloga sa Prištinom, a predsednik Vučić zahvalio je kancelarki Merkel na njenom doprinosu i podršci liderima Zapadnog Balkana, kao i na podršci infrastrukturnim projektima i digitalnoj agendi.

Vučić i Merkelova razgovarali su i o svim značajnim globalnim pitanjima.

Merkelova je, tom prilikom, posvetila najviše vremena, predsedniku Srbije, iako su neki drugi učesnici Samita pokušavali da sa njom razgovaraju nakon fotografisanja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Predsedništvo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track