NOVA ZANIMANJA ZA VRANJSKE SREDNJOŠKOLCE: U novoj školskoj godini tri srednje škole u Vranju dobijaju četiri nova profila, evo i koja
Foto: Tatjana Stamenković

Šansa za brzo zaposlenje

NOVA ZANIMANJA ZA VRANJSKE SREDNJOŠKOLCE: U novoj školskoj godini tri srednje škole u Vranju dobijaju četiri nova profila, evo i koja

Srbija -

VRANJE - Ekonomsko-trgovinska, Tehnička i Hemijsko-tehnološka škola od naredne školske godine imaće i nove obrazovne profile.

Operater mašinske obrade, bravar-zavarivač, modni krojač i kuvar, nova su četiri profila u ovim obrazovnim ustanovama u Vranju koje je odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Od sledeće školske godine u Tehničkoj školi za nova zanimanja operater mašinske obrade i bravar zavarivač, biće upisano po 15 učenika, dok će u Hemijsko-tehnološkoj školi na smeru modni krojač i u Ekonomskoj na smeru kuvar biti primljeno po 30 učenika“, kaže gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

foto: Tatjana Stamenković

Milenković ističe da grad pruža podršku dualnom obrazovanju i da novi obrazovni profili predstavljaju priliku da učenici dobiju šansu da se po završetku školovanja zaposle.

foto: Tatjana Stamenković

„Novi obrazovni profili predstavljaju priliku da učenici dobiju kvalitetno obrazovanje i šansu da se po završetku školovanja zaposle. To je i potvrda da lokalna samouprava prepoznaje značaj obrazovanja, a ulaganje u kvalitetan proces školovanja ostaje jedan od prioriteta“, ističe gradonačelnik.

(Kurir.rs/T. S./Foto: T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track