Najnovije vesti

Drecun: Nismo zadovoljni ukupnim rezultatima Euleksa
Foto: Marina Lopičić

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju

Drecun: Nismo zadovoljni ukupnim rezultatima Euleksa

Politika

BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kazao je danas da nema razloga za zadovoljstvo ukupnim rezultatima Euleksa, jer se nije ponašao statusno neutralno u najvećem delu obavljanja svoje misije na Kosovu.

 

Govoreći o tome da 14. juna Euleks završava svoju misiju posle 10 godina Drecun je kazao da je bilo mnogo optužbi za korupciju medju pripadnicima te misije, ali je dodao da je ipak predstavljala neku šansu da srpski narod ostvari svoja prava.

 

"To će dodatno destabilizovati srpski narod i oduzeti mu i poslednju mogućnost da ispuni svoja prava i obaveze", ocenio je Drecun.

 

On je kazao da institucije koje funkcionišu u južnoj pokrajini Srbije, nemaju potreban kapacitet da obezbede puno poštovanje ljudskih prava i sloboda srpskom narodu jer ga diskriminišu, kao i da je zato neophodno aktivno međunarodno učešće u tim institucija, a ne posmatrački status.

 

"Čini mi se da je to uskladjen potez onih zapadnih zemalja koje pokušavaju da potpuno eliminišu medjunarodno prisustvo na Kosovu", rekao je on.

 

(Kurir.rs/Beta/RTS/Foto: Marina Lopičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...