SRPSKA LISTA POSLE NAPADA U STAROM GRACKOM: Međunarodna zajednica da konačno reaguje
Foto: Printscreen

Reagovanje

SRPSKA LISTA POSLE NAPADA U STAROM GRACKOM: Međunarodna zajednica da konačno reaguje

Politika -

PRIŠTINA - Sinoćni gnusan napad na stanovnike sela Staro Gracko, među kojima su povređena i deca, čak i beba stara pet meseci, zahteva najstrožiju osudu, saopštila je Srpska lista.

U saopštenju se navodi da Srpska lista zahteva hitno privođenje i kažnjavanje odgovornih za napad na porodicu Matović, a od međunarodne zajednice da se probudi iz usnulog sna i konačno reaguje na sinhronizovane etnički motivisane napade na Srbe.

"Da li je uniforma kosovske policije zaštita za one koji napadaju nedužne građane videćemo u narednim danima u odnosu na reakcije nadležnih organa o ovom slučaju. Nikakav dijalog i razgovori nemaju značaj i ne mogu biti paravan za orkestrirane napade na Srbe širom Kosova i Metohije, koji imaju očigledan cilj da proteraju Srbe sa svojih ognjišta", navodi se u saopštenju.

Srpska lista podseća da selo Staro Gracko još nije zalečilo rane kada su esktremisti ubili 14 žetelaca iz ovog sela, i dodaje da ovaj gnusan napad izaziva još više straha i uznemirenja među građanima koji su uprkos svemu ostali da žive na svojim imanjima čuvajući i selo i uspomenu na svoje stradalnike.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track