JEVTIĆ: Napad na decu u Starom Grackom OPASNA PROVOKACIJA
Foto: Beta/Branislav Božić

Posle albanskog napada na dečje igralište

JEVTIĆ: Napad na decu u Starom Grackom OPASNA PROVOKACIJA

Politika -

PRIŠTINA - Sinoćnji incident u Starom Grackom, gde su na seoskom igralištu, lokalni Albanci napali decu mlađeg uzrasta, predstavlja opasnu provokaciju, ocenio je potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajedice i povratak, Dalibor Jevtić.

On je naveo da je još gore to što se u opštem metežu koji je nastao tokom pokušaja da se odbrane deca, u naručju majke povređena i šestomesečna beba, saopšteno je iz kabineta ministra Jevtića.

foto: Printscreen RTS

"Ovo je opasna provokacija na koju se mora odmah odgovoriti hapšenjem i određivanjem adekvatne kaznene mere počiniocima, jer su u ovom slučaju poznati policiji. Van svake pameti je provocirati i napadati decu koja ni za šta nisu kriva i koja ničim nisu mogla da isprovociraju ovako nešto", kaže Jevtić.

On je dodao da je nakon informacije šta se zapravo desilo u Starom Gracku odmah kontaktirao nadležne organe i zatražio odgovornost i policajaca koji su se našli na licu mesta i koji nisu adekvatno reagovali, već slučajno ugrozili i bebu koja se našla u naručju majke, upotrebom biber spreja.

"Šikaniranje Srba mora prestati i prosto je nedopustivo ovo što se večeras u selu Staro Gracko dogodilo i ono što se prethodnih dana dešavalo srpskog narodu na Kosovu - od blokiranja Srba da posete svoju svetinju u selu Petrič, do krađa stoke koje su se desile u selima Bosce i Grizime nadomak Kamenice, a koja je porodicama bila jedini izvor prihoda", naveo je Jevtić.

foto: Printscreen RTS

On je dodao da se suživot i međusobno poverenje ne grade na ovaj način.

"Ako mislite da gradimo zajedničku budućnost, incidenti u kojima su Srbi oštećena strana se moraju svesti na minimum, gotovo na nulu, jer oni ničemu ne vode", zaključio je Jevtić i rekao da će posetiti Staro Gracko kako bi preostalim Srbima pružio podršku da ostanu na svojim i imanjima jer je cilj ovakvih incidetanta upravo njihovo iseljavanje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Branislav Božić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja