VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM PARLAMENTA GVINEJE BISAO: Nastavljamo da razvijamo prijateljsku saradnju sa afričkim zemljama
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

sastanak

VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM PARLAMENTA GVINEJE BISAO: Nastavljamo da razvijamo prijateljsku saradnju sa afričkim zemljama

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu o unapređenju bilateralne saradnje s predsednikom Nacionalne narodne Skupštine Gvineje Bisao Siprijanom Kasamuom, koji je i predsednik Izvršnog komiteta Afričke parlamentarne unije.

Vučić je rekao da je Srbija opredeljena da sa Gvinejom Bisao i drugim afričkim zemljama razvija prijateljsku saradnju, utemeljenu na čvrstim vezama iz prošlosti, izgrađenim kroz Pokret nesvrstanih zemalja, saopštilo je Predsedništvo.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je kazao da Srbija ceni slobodarski duh afričkih zemalja i nezavisnost koju pokazuju u donošenju odluka, dodaje se u saopštenju.

Predsednik parlamenta Gvineje Bisao rekao je da je Srbija, u skladu sa principima međunarodnog prava i Rezolucijom UN 1244, za njegovu zemlju Srbija jedinstvena i nedeljiva.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kasama je naveo da njegova zemlja veoma ceni stav Srbije prema afričkim zemljama i da su zainteresovani za razvoj svake vrste saradnje, posebno ekonomske.

Predsednik Srbije je najavio imenovanje ambasadora Srbije u Gvineji Bisao na nerezidencijalnoj osnovi, kako bi se pojačala komunikacija.

Na sastanku je dogovoreno da studenti iz Gvineje Bisao učestvuju u programu stipendiranja "Svet u Srbiji".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track