PREMIJERKA BRNABIĆ: Srbija za intenzivniju saradnju sa državama Kariba
Foto: Vlada Srbije

potpisan i sporazum

PREMIJERKA BRNABIĆ: Srbija za intenzivniju saradnju sa državama Kariba

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa generalnom sekretarkom Asocijacije država Kariba Džun Somer da je Srbija potpisivanjem Sporazuma o saradnji sa ovom Asocijacijom pokazala spremnost da dalje razvija prijateljske veze sa tradicionalnim partnerima u Latinskoj Americi i da uspostavi intenzivniji politički dijalog i saradnju sa državama Kariba.

Premijerka Brnabić istakla je da očekuje da će u narednom periodu biti definisan program saradnje i sagledani modaliteti uključivanja Srbije u konkretne projekte ove organizacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka je dodala da je prevashodno zainteresovana za jačanje kulturnih veza i saradnju u oblasti obrazovanja, dodajući da će Srbija razmotriti mogućnosti stipendiranja određenog broja studenata države Kariba.

Govoreći o sporazumu koji je danas potpisan, generalna sekretarka Asocijacije Džun Somer navela je da očekuje da će u naredne tri godine biti definisani planovi saradnje i učešća Srbije u Asocijaciji, ali da je od toga mnogo važnije uspostavljanje konkretnih veza među građanima i obnavljanje odnosa između tradicionalno prijateljskih država, kao što je Srbija.

Predsednica Vlade iskoristila je priliku da izrazi zahvalnost državama Latinske Amerike i Kariba koje su pokazale principijelan stav po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i pružile podršku Srbiji u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track