Jeremić deset puta skuplji od Švajcarca

Vuk od zlata

Jeremić deset puta skuplji od Švajcarca

Politika -
Jozef Dajs, predsedavajući GS UN u 2010, potrošio 900.000 evra za godinu dana, dok Jeremić za isti period dobija oko devet miliona

BEOGRAD - Vuče, ugledaj se na prethodnike!Jozef Dajs, švajcarski diplomata i predsedavajući Generalnom skupštinom UN u 2010. godini, tokom službovanja u Njujorku potrošio je svega 900.000 evra, a posao je obavljao bez nadoknade!Na zvaničnom sajtu švajcarskog parlamenta detaljno su navedeni troškovi Dajsovog predsedavanja. Oko 240.000 franaka potrošeno je na smeštaj i putovanja njegovih pet saradnika. Na iznajmljivanje stana za Dajsa potrošeno je 270.000, a na ostale troškove otišlo je još 170.000 franaka.Podsetimo, mediji su prvobitno objavili da će Srbiju Jeremićevo predsedavanje koštati sedam miliona evra, da bi zatim Vlada potvrdila da je na predlog Ministarstva spoljnih poslova odobreno oko tri miliona evra, ali samo do kraja godine, što je svega četiri meseca. To znači da za 12 meseci Jeremić može da košta čak oko devet miliona.Zamenik predsednika DS Dragan Đilas poručio je da Vlada mora da povuče tu odluku, za koju je rekao da je sramotna, kao i Jeremićeva plata od 28.000 dolara mesečno. Jeremić je uzvratio da predsedavanje UN ima cenu.

Jozef Dajs radio besplatno
Jozef Dajs radio besplatno

Stefanović: Jeremićevi megalomanski projektiBorislav Stefanović, šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom i sekretar Predsedništva DS, rekao je da je bilo nepotrebno formiranje kancelarije za saradnju sa UN u Beogradu tokom predsedavanja Vuka Jeremića.- Ne znam koji su motivi za tako nešto kad je budžet prazan, a Srbiji predstoje oštre mere štednje. Ne razumem pravljenje megalomanskih višemilionskih projekata s holivudskim imenima - naglasio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track